Fon telinga tanpa wayar terbaik untuk tahun 2023: Jabra, Sony, Earfun dan banyak lagi

GOLD: US Dollar Hits Supply Zone, What Next?

Here's the latest news from Federal Reserve Chair Jerome Powell. While speaking at a conference in Portugal, Powell expressed optimism about the US economy and decreased the possibility of a recession, stating that the economy has shown resilience and is still growing, albeit at a modest pace. He acknowledged the possibility of a recession but

Gold Price Forecast: XAU/USD resilient despite Fed’s rate hike speculations on solid US data

Gold price regains momentum above $1900 despite increased odds of Fed rate hikes. US economic data underscores robust growth, pushing XAU/USD to test 200-day EMA. Treasury bond yields soar, underpinning projections of higher rates and potential headwinds for Gold demand. Gold price recovers some ground after sliding below the $1900 figure for the first time

Gold Price Forecast: XAU/USD to find a major floor at the 200-DMA of $1,856 – Credit Suisse

The decline in Gold is now on the cusp of Credit Suisse’s target of price and retracement support at $1,900/1,890. The bank analyzes XAU/USD technical outlook. Weekly close below $1,856 to reinforce the longer-term sideways range Gold has declined to our core target of $1,900/1,890 and with the rising 200-DMA seen not far below at

Breaking: ​​​​​​​Gold drops below $1,900 for the first time since mid-March

Stronger-than-expected US economic data boosts the US Dollar across the board. US Treasury yields spike higher, putting pressure on Gold. XAU/USD fell below $1,900/oz, reaching its lowest level in three months. Gold prices tumbled following the release of US economic data. XAU/USD broke below $1,900 for the first time since mid-March and fell to $1,894.

Gold Price Forecast: XAU/USD bears keep control, focus on $1,885 and Fed inflation gauge

Gold Price stays bearish near the lowest levels since March, braces for the second consecutive weekly loss. Hawkish Federal Reserve talks, upbeat United States data underpin US Dollar strength and weigh on XAU/USD. US-China jitters, Germany’s recession fears and fewer accolades for European Central Bank hawks also favor Gold sellers. China’s official PMIs, US PCE

Exciting Gold Price Forecast: XAU/USD stands firm above the $1,900 mark, while all eyes eagerly await the US PCE Price Index for a burst...

Gold price fails to attract any buyers or build on the overnight bounce from a multi-month low. Hawkish major central banks continue to act as a headwind for the non-yielding commodity. The US Dollar stands tall near a two-week high and also contributes to capping the XAU/USD. Investors keenly await the release of the US

Jika anda sedang mencari sepasang fon telinga wayarles terbaik yang boleh dibeli oleh bajet anda, anda telah datang ke tempat yang betul. Tetapi sebelum anda meneruskan, terdapat beberapa soalan yang perlu anda jawab supaya anda boleh memilih dengan lebih baik, kerana terdapat berpuluh-puluh membuat dan model di luar sana. Mula-mula, tanya diri anda apa kegunaan utama untuk mereka dan letakkannya – mendengar muzik, berulang-alik, bersenam, penerbangan panjang, panggilan video, atau multitasking di tempat kerja. Ini akan membantu anda mengutamakan sama ada anda harus meletakkan ciri seperti pembatalan hingar aktif (ANC) dan mod ketelusan di atas atau di bawah perkara seperti kualiti bunyi, hayat bateri, keselesaan dan sambungan berbilang titik Bluetooth. Sebaik sahaja anda mempunyai idea yang jelas tentang apa yang anda mahu, anda boleh mengambil kira belanjawan dan slot anda dalam pasangan yang sesuai dengan bil.

Di situlah senarai fon telinga wayarles terbaik ini masuk. Kami menguji muatan bot fon telinga tanpa wayar. Dan yang benar-benar menonjol dari orang ramai dari segi nilai, prestasi, dan ciri-ciri dipasang di sini.

Di bahagian atas senarai kami ialah Jabra Elite 7 Pro. Bukan kerana mereka adalah yang terbaik dalam satu perkara, tetapi kerana mereka melakukan pekerjaan yang hebat pada semua yang penting dan mereka melakukannya dengan harga $ 200 – harga yang kira-kira titik tengah antara model paling dan paling murah yang boleh anda beli. Tetapi anda juga akan menemui Apple AirPods Pro generasi kedua dalam senarai ini, sudah tentu, bersama Sony WF-1000XM4s yang sangat baik, dan pilihan dari JBL, Technics, Bose, dan banyak lagi. Mari pergi.

Mahukan satu set fon telinga tanpa wayar sebenar yang dijamin tidak memecahkan bank? Lihat pilihan kami untuk fon kepala murah terbaik dengan banyak model semuanya di bawah $ 100.

Jabra Elite 7 Pro Ulasan 00018
Simon Cohen / Trend Digital

Jabra Elite 7 Pro

Nilai keseluruhan terbaik

Ulasan Jabra Elite 7 Pro

Pro
 • Sangat selesa
 • Kualiti bunyi yang hebat
 • Kualiti panggilan yang sangat baik
 • ANC dan ketelusan yang sangat baik
 • Hayat bateri yang baik
 • Pengecasan tanpa wayar
 • Banyak pilihan penyesuaian
 • Perlindungan air/habuk yang sangat baik
Kontra
 • Tiada

Walaupun tidak dapat dinafikan bahawa Sony WF-1000XM4 hebat, Jabra telah melakukan keajaiban kecil dengan Elite 7 Pro dengan mencipta satu set fon telinga yang melakukan segala-galanya dengan baik dan kosnya jauh lebih rendah daripada XM4. Mereka sangat baik sehingga kami memberi mereka skor 10/10 yang sangat jarang berlaku.

Mengapa kita begitu yakin pada Elite 7 Pro? Mari kita mulakan dengan selesa dan cergas. Mereka adalah tunas terkecil Jabra yang pernah dibuat, dan itu diterjemahkan ke dalam tunas yang paling selesa yang pernah dibuatnya. Kami berpendapat bahawa mereka adalah beberapa fon telinga yang paling selesa, tempoh. UE Fits (di bawah) sedikit lebih selesa, tetapi mereka tidak mempunyai pembatalan bunyi aktif (ANC) dan banyak ciri lain.

Bercakap tentang ANC, Elite 7 Pro sangat hebat dalam menangani bunyi yang tidak diingini. Begitu baik, sebenarnya, bahawa WF-1000XM4 Itik Fon telinga Bose QuietComfort (lihat di bawah) hanya rambut yang lebih baik. Ketelusan juga sangat baik, dan anda boleh beralih antara mod ini hampir serta-merta dengan menekan butang.

Walaupun tidak ditujukan kepada orang ramai yang sporty, Elite 7 Pro sebenarnya lebih sukar daripada kebanyakan fon telinga, dengan penarafan IP57 yang menjadikannya kalis air sepenuhnya. Jabra juga menawarkan peningkatan percuma pada jaminan air dan habuk, memberikan anda perlindungan selama dua tahun.

Kualiti bunyi, walaupun tidak seperti nuansa seperti Master & MW08 Dinamik atau WF-1000XM4, tetap hebat. Bass diucapkan tanpa terlalu kuat, dan terdapat banyak kejelasan dan ketepatan sepanjang frekuensi yang lain, jadi vokal tidak pernah tenggelam oleh rentak. Banyak pelarasan EQ dalam aplikasi Jabra Sound+ tersedia jika anda memerlukannya.

Hayat bateri adalah 7.5 hingga 8 jam yang sangat mengagumkan dengan caj, walaupun dengan ANC dihidupkan, dan kes (yang boleh dicas secara wayarles) membawa jumlah masa bermain anda kepada 30 jam. Caj cepat lima minit akan memberi anda satu jam penggunaan tambahan jika anda memerlukan rangsangan yang cepat.

Jika anda menghabiskan banyak masa di Zoom atau panggilan suara, Elite 7 Pro boleh menjadi kawan baik baharu anda. Kualiti panggilan sangat baik, walaupun dalam keadaan yang sangat bising, terima kasih kepada penggunaan mikrofon pengaliran tulang penderiaan suara Jabra yang dapat memisahkan suara anda dari bunyi lain.

Terdapat banyak tambahan juga, seperti lokasi peranti, jeda automatik untuk muzik, mikrofon membisukan semasa dalam panggilan, BLuetooth multipoint Connectivity, dan ujian yang sesuai untuk memastikan anda telah memilih saiz petua telinga silikon yang betul.

Ulasan Sony WF 1000XM4 dipaparkan
Simon Cohen / Trend Digital

Sony WF-1000XM4

Bunyi yang luar biasa dan ANC

Ulasan Sony WF-1000XM4

Pro
 • Kualiti bunyi yang hebat
 • Hayat bateri yang baik
 • Pembatalan bunyi yang sangat baik
 • Pengecasan tanpa wayar
Kontra
 • Mungkin tidak muat telinga kecil
 • Sedikit kurang terperinci mewah

Sukar untuk mengalahkan perdana Sony WF-1000XM4 fon telinga untuk pengalaman mendengar yang luar biasa secara keseluruhan. Sony telah membuang sinki dapur pada tunas ini. Kini dengan rintangan air yang betul untuk senaman, pengecasan wayarles, dan codec LDAC Bluetooth Sony sendiri untuk prestasi audio hi-res wayarles, ia adalah keseluruhan pakej.

Kualiti bunyi sentiasa menjadi kekuatan Sony, dan XM4 meneruskan tradisi ini dengan bass yang lebih kaya. Terdapat kemesraan dan resonans kepada tahap rendah pada tunas ini yang memberi manfaat kepada pelbagai genre muzik, terutamanya dengan gaya instrumen rentetan dan berpusatkan gendang seperti jazz, klasik, dan juga EDM. Sony membuat keputusan untuk melengkapkan XM4 dengan hujung telinga buih berbanding gaya silikon biasa. Ini meningkatkan keselesaan dan menyediakan meterai yang sangat baik dan selamat, tetapi ia juga mempunyai kecenderungan sedikit untuk merompak frekuensi tinggi ketepatan.

Aplikasi Sony Headphones memberikan anda kawalan mendalam ke atas semua tetapan, seperti EQ, ANC, ketelusan dan kawalan sentuh, dan termasuk pilihan untuk menyesuaikan kedua-dua fon telinga dan apl muzik anda (seperti Tidal, Deezer dan Amazon Music) untuk digunakan dengan format muzik imersif Sony 360 Reality Audio (360RA).

Pembatalan hingar aktif sangat hebat, seperti mod ketelusan, tetapi Sony melemparkan ciri baharu yang menarik: Penderiaan suara. Hanya mula bercakap dan XM4 secara automatik akan beralih ke ketelusan sambil menjatuhkan kelantangan lagu anda. Bercakap tentang, dengan baik, WF-1000XM4 adalah sebahagian daripada beberapa fon telinga wayarles sebenar yang memberi anda akses suara bebas tangan kepada pilihan Google Assistant (Android sahaja) atau Amazon Alexa (iOS dan Android).

Hayat bateri, pada lapan jam masa bermain dengan ANC dihidupkan dan 12 jam apabila ia dimatikan, sangat baik, walaupun jumlah masa bermain – pada 24 jam – cukup standard. Caj yang cepat akan memberi anda satu jam tambahan untuk hanya lima minit pengecasan.

Satu-satunya kritikan kami WF-1000XM4 adalah kecil: Saiz dan bentuknya mungkin terlalu besar untuk memuatkan telinga, dan kami berharap Sony telah memasukkan sambungan wayarles serentak melalui Bluetooth Multipoint. Jika ciri ini penting bagi anda, lihat model Jabra Elite 7 Pro, Elite 7 Active dan kedua-dua model Technics EAH-AZ60 dan AZ80, di bawah.

Ulasan Earfun Air Pro 3 00014
Simon Cohen / Trend Digital

Earfun Air Pro 3

Fon telinga bajet terbaik

Ulasan Earfun Air Pro 3: tiga ialah ulasan nombor ajaib

Pro
 • Sangat selesa
 • Bunyi besar dan dinamik
 • Kawalan boleh disesuaikan
 • Bluetooth Multipoint
 • Hayat bateri yang hebat
Kontra
 • Tiada sensor haus
 • So-soo pembatalan bunyi
 • Kawalan sentuhan tidak tepat

Sekiranya anda ingin membelanjakan kurang daripada $ 100 pada barisan fon telinga wayarles sebenar yang dicuba dan diuji, generasi ketiga Earfun’s Air Pros adalah pertaruhan yang cukup baik untuk $ 80. Guru fon kepala kami, Simon Cohen, telah menjadi peminat barisan Air Fun selama bertahun-tahun dan laporan dalam ulasannya mengenai Air Pro 3 bahawa Earfun tidak mencipta semula roda di sini, sebaliknya hanya membuat beberapa penambahbaikan kecil pada tunas pembatalan bunyi.

Dengan siluet halus dan warna biru perak baharu, fon telinga gaya batang dengan kawalan sentuhan masih mengekalkan kesesuaiannya, dengan empat saiz hujung telinga silikon untuk membantu anda sifar, menjadikannya pilihan yang baik untuk atlet atau tikus gim – mereka juga tahan air IPX5 untuk berdiri pada sebarang peluh atau hujan ringan yang mungkin mereka hadapi.

Walaupun Cohen tidak ditiup oleh mod pembatalan hingar aktif (ANC) dan ketelusan, beliau berkata mereka OK untuk menyekat genbunyi bising jalan al city dan membiarkan bunyi lalu lintas yang mencukupi untuk menyedarkan anda, yang lebih daripada yang anda dapat dari banyak fon telinga ANC sub-$ 100. Kualiti panggilan pada Air Pro 3s juga sangat baik.

Bintang rancangan itu, bagaimanapun, adalah keupayaan Bluetooth Air Pro 3, yang menyokong standard Audio Bluetooth LE terbaru dan codec LC3nya. Apa maksudnya, anda bertanya? Ini bermakna Air Pro 3 boleh menstrim audio berkualiti tinggi sambil menggunakan kurang tenaga (LE bermaksud tenaga rendah), dan ia juga menyokong sambungan Bluetooth Multipoint – seperti menyambung ke telefon pintar dan komputer riba pada masa yang sama. Tetapi itu bukan semua, Jim. Earfun Air Pro 3s juga menyokong codec aptX Adaptive Qualcomm, yang bermaksud anda boleh menikmati perincian audio hi-res 24-bit/48kHz (lossy) yang indah yang boleh anda dapatkan daripada perkhidmatan penstriman seperti Tidal atau Apple Music. Tidak buruk untuk $ 80.

Bercakap tentang bunyi, Air Pro 3s menyampaikan di sana juga, dengan bunyi pukulan, bass-forward. Dan walaupun Cohen mengatakan bahawa mereka ditala sedikit agresif keluar dari kotak, EQ enam jalur dalam aplikasi fon telinga melakukan pekerjaan yang hebat untuk mengatasinya.

Hayat bateri Earfun Air Pro 3s adalah satu lagi tanda semak untuk fon telinga yang berlebihan ini, dengan bayaran sehingga sembilan jam setiap caj (45 jam dengan kes dengan ANC mati), dan sehingga tujuh jam dengan ANC pada (37 dengan kes itu).

Bose QuietComfort Earbuds II Ulasan 00013
Simon Cohen / Trend Digital

Bose QuietComfort Earbuds II

Pembatalan bunyi yang mengagumkan

Ulasan QuietComfort Earbuds II Bose: Kajian tahap senyap baru

Pro
 • Sangat selesa
 • Kualiti bunyi yang sangat baik
 • Pembatalan bunyi yang luar biasa
 • Ketelusan yang sangat baik
 • Mod EQ boleh laras
Kontra
 • Tiada pengecasan wayarles
 • Tiada titik berbilang Bluetooth
 • Kualiti panggilan luar yang lemah

Sekiranya anda mengetahui apa-apa mengenai Bose, anda tahu bahawa pembatalan bunyi adalah jenis kad panggilan syarikat. Bose adalah orang pertama yang debut teknologi dalam satu set fon kepala dan telah memperhalusi sains berdiam diri sejak itu.

Sekarang, kita mempunyai QuietComfort Earbuds generasi kedua (QCE II) dan mereka kagum apabila ia datang untuk menjaga dunia luar. Mereka melakukan kerja yang lebih baik daripada fon kepala syarikat (atau fon kepala syarikat lain) dan dengan kemungkinan pengecualian AirPods Pro generasi kedua, anda juga tidak boleh mendapatkan ANC yang lebih baik dalam satu set fon telinga.

Terima kasih kepada ActiveSense, walaupun mod ketelusan (Bose memanggilnya Mod Sedar) diperbaiki dengan keupayaan untuk mengimbas dan mengurangkan jumlah bunyi yang sangat kuat.

Lebih baik lagi, Bose berjaya melakukan ini sambil membuat cara QCE II lebih kecil daripada generasi pertama, dan itu juga berlaku untuk kes pengecasan mereka, yang kini cukup kecil untuk dimuatkan dalam poket.

Kualiti bunyi kekal sangat baik dan Bose juga telah menambah beberapa pratetap EQ supaya anda boleh mendail dalam bunyi yang anda mahukan – sesuatu yang QCE asal tidak tawarkan. Kualiti panggilan dalaman juga sangat baik, walaupun kami menyedari bahawa fon telinga sedikit bergelut ketika berada di luar.

Hayat bateri berada di hujung bawah spektrum wayarles sebenar: Enam jam setiap caj, dengan tambahan 18 jam dalam kes pengecasan. Anda boleh mengecas fon telinga dengan cepat, yang mendapat tambahan dua jam selepas 20 minit. Malangnya, Bose telah menghapuskan pengecasan wayarles pada QCE II.

Seperti WF-1000XM4, tiada gandingan berbilang titik Bluetooth. Pada set fon telinga yang lebih murah, atau mungkin satu set yang tidak disasarkan dengan jelas kepada pelancong sebagai QuietComfort Earbuds II, kita mungkin melihat cara lain pada pengawasan ini, tetapi kami fikir ia adalah peluang yang terlepas.

Kaveat ini diketepikan, Bose QuietComfort Earbuds II adalah mudah beberapa tunas wayarles sebenar terbaik yang boleh anda beli, dan mesti ada bagi mereka yang mendiamkan diri.

Master dan Dynamic MW08 Ulasan 00007
Simon Cohen / Trend Digital

Master & MW08 Dinamik

Bunyi terbaik untuk audiophiles

Master & Dynamic MW08 ulasan: Revel dalam kajian bunyi sublime

Pro
 • Reka bentuk dan bahan yang cantik
 • Sangat selesa
 • Kualiti bunyi yang sangat baik
 • Hayat bateri yang sangat panjang
 • Mod ketelusan yang berkesan
 • Kualiti panggilan yang baik
 • Kawalan mudah dan intuitif
Kontra
 • Mahal
 • Penyesuaian terhad
 • Tiada pengecasan wayarles
 • Tiada pelarasan EQ
 • Prestasi ANC yang lemah

Master & Dynamic (M&D) telah membuat fon telinga wayarles sebenar yang hebat selama beberapa tahun, dan model terbarunya, MW08, sangat bagus untuk kualiti bunyi.

Kami peminat besar pendahulu mereka, MW07 Plus, dan MW08 lebih baik. Hayat bateri kini sekitar 12 jam dengan sekali caj jika anda melumpuhkan pembatalan hingar aktif (ANC), dan sarung pengecasan keluli tahan karatnya yang licin dan tahan karat pek tambahan 30 jam – itu berhampiran bahagian paling atas untuk fon telinga wayarles sebenar.

Tunas itu sendiri padat dan selesa, dan M&D telah menggunakan bahagian seramik dan aluminium untuk memberikan MW08 rupa dan rasa mewah, mewah.

Kami tidak begitu kagum dengan penyepit pembatalan bunyi mereka – anda akan mendapat ANC yang unggul dari Jabra Elite 85t, Bose QuietComfort Earbuds IIItik Sony WF-1000XM4 – tetapi apabila ia datang kepada kualiti bunyi, kami fikir MW08 adalah krim semasa tanaman.

Dengan tindak balas bass yang sangat ketat, midranges yang sangat terperinci, dan tinggi yang jelas, ini adalah fon telinga bagi mereka yang mahukan cara tanpa wayar sebenar untuk duduk dan meneroka trek kegemaran mereka dengan kesetiaan yang menakjubkan.

Kerana reka bentuk bolong mereka, yang membolehkan sedikit udara beredar melalui tiub bunyi, mereka mempunyai lapang terbuka yang menghasilkan bunyi yang lebih luas daripada fon telinga yang menggunakan seni bina tertutup sepenuhnya.

Kawalan fizikal sangat intuitif dan memberi anda akses kepada setiap ciri yang anda mahukan, daripada pelarasan volum dan mencetuskan pembantu suara telefon anda kepada menguruskan panggilan telefon.

Bercakap mengenai panggilan, MW08 adalah beberapa fon telinga terbaik yang kami dapati untuk kualiti panggilan. Mereka mengelakkan mampatan suara anda yang biasanya dikaitkan dengan panggilan fon telinga dan melakukan tugas yang mengagumkan untuk membatalkan bunyi latar belakang.

$ 299 pastinya harga yang tinggi untuk dibayar, tetapi jika anda mahukan satu set fon telinga wayarles sebenar yang tidak berkompromi dengan kualiti bunyi, gaya, atau hayat bateri, anda tidak boleh salah dengan Master & Dynamic MW08.

Apple AirPods Pro 2 Ulasan 00025
Simon Cohen / Trend Digital

Apple AirPods Pro 2

Yang terbaik untuk peminat Apple

Ulasan Apple AirPods Pro 2: tunas hebat mendapat Ulasan yang lebih baik

Pro
 • Pembatalan bunyi yang sangat baik
 • Ketelusan terkemuka
 • Kualiti bunyi yang sangat baik
 • Kualiti panggilan yang hebat
 • Ciri kes pengecasan yang menyeronokkan
Kontra
 • Tidak sesuai untuk Android
 • Masih tiada pelarasan EQ

Dengan AirPods Pro asal terbukti telah menjadi salah satu fon telinga tanpa wayar yang paling berjaya sepanjang masa, Apple perlu menunjukkan ia boleh melakukannya sekali lagi dengan model generasi kedua. Memang begitu.

AirPods Pro 2 adalah apa yang kami harapkan: reka bentuk hebat yang sama, kesesuaian yang sama, tetapi kini dengan penambahbaikan dalam segala-galanya dari ANC hingga hayat bateri. Dan mereka tidak memerlukan kos satu sen lebih daripada generasi pertama.

Pembatalan bunyi aktif sangat mengejutkan. Ini adalah satu-satunya tunas untuk memberikan Bose QuietComfort Earbuds II beberapa persaingan sebenar, dan pengulas kami berpendapat bahawa dalam beberapa cara, AirPods kini lebih baik. Ketelusan — sentiasa menjadi titik tinggi untuk AirPods Pro — juga dipertingkatkan melalui ciri yang dipanggil Ketelusan Adaptif. Sama seperti Bose’s ActiveSense, ia menyimpan bunyi yang kuat daripada menyebabkan anda tidak selesa dan ia berfungsi seperti champ.

Kemajuan ini, ihsan cip Apple H2 baharu dalam setiap fon telinga, juga menghasilkan kualiti panggilan yang lebih baik yang dengan mudah membunuh sebarang bunyi latar belakang yang mungkin mengganggu suara anda didengari.

Kualiti bunyi juga lebih baik, dengan lebih terperinci dan mendalam, dan dengan tindak balas bass yang sangat baik. Ia masih bukan alat mendengar kritikal dan masih tiada pelarasan EQ, tetapi jika anda suka muzik, anda akan menyukai cara bunyi AirPods Pro 2.

Hayat bateri kini berada pada enam jam setiap caj, dengan jumlah 30 jam apabila anda memasukkan kes pengecasan – yang, dengan cara itu, kini mempunyai pembesar suara terbina dalam, perlindungan IPX4, gelung lanyard, dan cip Apple U1 untuk pelaporan lokasi ultra tepat melalui Cari Saya.

Benar-benar suka Apple AirPods Pro tetapi lebih suka menghabiskan sedikit kurang? Berikut adalah alternatif AirPods Pro terbaik.

Ulasan Google Pixel Buds Pro 00012
Simon Cohen / Trend Digital

Google Pixel Buds Pro

Standard baharu untuk pengguna Android

Ulasan Google Pixel Buds Pro: Tutup dan ambil wang kami Ulasan

Pro
 • Padat dan selesa
 • Kualiti bunyi yang sangat baik
 • ANC / ketelusan yang sangat berkesan
 • Pengecasan tanpa wayar
 • Bluetooth Multipoint
Kontra
 • Tiada pelarasan EQ sebenar
 • Tiada codec berkualiti tinggi / latensi rendah
 • Tetapkan tiada apl Pixel Buds iOS

Apple mempunyai AirPods Pro, dan Google telah menjawab dengan fon telinga “Pro” pertamanya. Pixel Buds Pro membina sepupu mereka yang lebih rendah dengan penambahan Pembatalan Bunyi Aktif yang hanya luas rambut dari Apple.

Pixel Buds Pro selesa, ia kelihatan bagus (dan datang dalam empat warna), dan harga permulaan mengurangkan AirPods Pro sebanyak $50. Sambungan berbilang titik berfungsi hebat dengan berbilang peranti dan Google mempunyai sedikit AI tambahan yang tersedia untuk pengguna Android, dengan matlamat untuk meramalkan dengan lebih baik perkara yang perlu anda dengar daripada peranti mana pada masa itu. Ia tidak begitu sihir, tetapi ia berfungsi dengan baik.

Itu bukan untuk mengatakan bahawa anda tidak dapat mencari pesaing yang serius di ruang untuk sedikit wang. Awak boleh. Tetapi Pixel Buds Pro benar-benar pemenang yang kuat dari Google, dan ini bermakna ciri perisian tambahan jika anda juga menggunakan telefon Android.

Walau bagaimanapun, masih dalam kerja-kerja adalah kemasukan audio spatial. Buat masa ini, kami akan menunggu kemas kini perisian tegar.

Technics EAH AZ60 Ulasan 00008
Simon Cohen / Trend Digital

Technics EAH-AZ60

Bunyi Technics klasik, berpatutan ANC

Ulasan Technics EAH-AZ60: Ulasan bunyi dan senyap yang mengejutkan

Pro
 • Kualiti bunyi yang sangat baik
 • Pembatalan bunyi yang sangat baik
 • Sokongan audio Hi-res
 • Alexa bebas tangan
 • Titik berbilang Bluetooth
Kontra
 • Tiada pengecasan wayarles
 • Tiada sensor dalam telinga

Untuk harga, kami sukar untuk memikirkan satu set fon telinga yang menawarkan gabungan kualiti bunyi dan prestasi ANC yang lebih baik daripada Technics EAH-AZ60 – mereka hebat. Tetapi bahagian yang terbaik ialah kualiti ini hanyalah titik permulaan untuk satu set tunas yang mungkin terbang di bawah radar banyak orang.

Mereka sangat kecil dan berbentuk ergonomik – peningkatan besar berbanding AZ70 yang lebih tua – dan kami berpendapat bahawa mereka hampir sama selesa dengan Jabra Elite 7 Pro, yang mengatakan sesuatu. AZ60 kekurangan beberapa ciri Jabra, seperti kalis air penuh (AZ60 adalah kalis peluh dan percikan kalis), pengecasan tanpa wayar, dan sensor haus, tetapi mereka membenarkan harga mereka yang lebih tinggi melalui bunyi yang menakjubkan, dan benar-benar membunuh pembatalan bunyi dan mod ketelusan.

Seperti WF-1000XM4, mereka menyokong codec LDAC Bluetooth Sony, yang akan memberi anda audio tanpa kerugian, hi-res seperti yang anda boleh dapatkan sekarang dalam satu set tunas wayarles (selagi telefon Android anda menyokongnya). Pengguna Android juga mendapat pilihan akses bebas tangan ke Amazon Alexa, yang merupakan ciri yang berguna.

Hayat bateri sangat baik pada tujuh jam setiap pengecasan dan ia akan bertahan selama 24 hingga 25 jam apabila anda menyertakan bekas pengecasan mereka. Tetapi ciri kegemaran saya ialah kemasukan multipoint Bluetooth technics pada EAH-AZ60 — yang membolehkan anda kekal bersambung kepada dua peranti sekaligus — sesuai untuk kami yang perlu mengimbangi panggilan Zoom pada komputer dan panggilan suara kami pada telefon kami.

Sekiranya anda menyukai idea audio hi-res tanpa wayar melalui codec LDAC, 1More Evo adalah alternatif yang sangat baik, pada harga yang jauh lebih rendah. Mereka tidak dapat menandingi prestasi ANC AZ60, tetapi memandangkan bagaimana bunyinya, anda mungkin tidak peduli.

Audio Akhir ZE3000 Ulasan 00016
Simon Cohen / Trend Digital

Audio Akhir ZE3000

Bunyi terbaik untuk di bawah $ 200

Semakan Audio Akhir ZE3000

Pro
 • Reka bentuk yang unik
 • Selesa, muat selamat
 • Kualiti bunyi yang sangat baik
 • Rintangan air IPX4
 • Hayat bateri yang baik
 • Sokongan codec yang baik
Kontra
 • Tiada pembatalan bunyi aktif
 • Tiada mod ketelusan
 • Tiada sensor haus
 • Tiada pengecasan wayarles

Dengan ciri seperti ANC, mod ketelusan, sensor haus dan pengecasan wayarles kini muncul pada earb wayarlesUDS dengan harga serendah $100, bolehkah kita benar-benar membenarkan mengesyorkan satu set yang tidak mempunyai pilihan ini, namun masih berharga $149? Ya, selagi set itu ialah Final Audio ZE3000.

ZE3000 mungkin kekurangan banyak loceng dan wisel – sebenarnya, mereka kehilangan hampir setiap ciri yang boleh kita fikirkan – tetapi mereka cemerlang dalam satu bidang yang penting di atas segalanya untuk pencinta muzik: Kualiti bunyi. Dengan ketepatan dan perincian yang mengagumkan, fon telinga ini menawarkan kualiti bunyi terbaik yang akan anda dapati di bawah tanda $ 200, dan kami berpendapat bahawa mereka juga memegang sendiri terhadap banyak model yang lebih mahal daripada itu.

ZE3000 mempunyai EQ yang hangat tetapi masih seimbang yang membolehkan setiap frekuensi datang dengan jelas dan bebas gangguan, yang menyediakan platform sonik yang sempurna untuk pelbagai genre muzik. Kami fikir mereka melakukan yang terbaik dengan trek jazz, klasik, dan vokal intensif, tetapi pertengahan dan tinggi bertenaga mereka menjadikannya menyeronokkan untuk pop, rock, dan EDM.

Bass seimbang dengan spektrum frekuensi yang lain, tetapi ini adalah satu kawasan di mana sesetengah orang mungkin mendapati ZE3000 kekurangan – jika anda mahu berlapang dada, anda harus mempertimbangkan Technics EAH-AZ40 Sebaliknya.

Dengan penarafan IPX4 dan hayat bateri selama tujuh jam (35 secara keseluruhan), ZE3000 boleh menyertai anda dalam sebarang pengembaraan, dan dalam persekitaran yang tenang, mereka mempunyai kualiti panggilan yang luar biasa. Selagi anda dapat memaafkan kekurangan ciri-ciri lain, fon telinga ini akan memberi ganjaran kepada anda dengan bunyi yang hebat untuk wang tersebut.

Fon telinga wayarles benar terbaik Jabra Elite 7 Active 1
Jabra

Jabra Elite 7 Aktif

Yang terbaik untuk sukan dan atlet

Pro
 • Kesesuaian yang selesa dan selamat
 • Kualiti bunyi yang hebat
 • Pembatalan dan ketelusan bunyi yang baik
 • Pakai sensor
 • Perlindungan habuk dan air IP57
 • Kawalan dan EQ yang boleh disesuaikan
 • Pengecasan tanpa wayar
 • Bluetooth Multipoint
 • Hayat bateri yang sangat baik
Kontra
 • Tiada fon telinga untuk kestabilan tambahan

Jabra terus mengetuknya keluar dari taman apabila ia datang kepada fon telinga wayarles sebenar yang diketengahkan sepenuhnya yang berharga jauh di bawah persaingan. Elite 7 Active adalah pilihan yang ideal untuk peminat kecergasan yang tidak mahu berkompromi dengan mana-mana aspek pengalaman wayarles sebenar. Oleh itu, tunas ini mempunyai hampir setiap ciri Elite 7 Pro, ditambah dengan salutan luar getah khas yang memastikan fon telinga terkunci di tempatnya, tanpa menggunakan cangkuk telinga atau sayap / sirip telinga.

Kualiti bunyi sangat baik, dengan banyak bass rendah untuk menggerakkan latihan anda. Sama baiknya ialah mod ANC dan ketelusan Jabra yang boleh anda togol antara dengan cepat dengan menekan butang. Bercakap tentang butang, kawalan fizikal Elite 7 Active adalah antara yang terbaik yang anda dapat: Mudah digunakan, tepat, dan boleh disesuaikan sepenuhnya dalam aplikasi Jabra Sound+. Anda juga boleh menekannya semasa memakai sarung tangan – sesuatu yang jarang ditawarkan oleh kawalan sentuhan.

Hayat bateri adalah lapan jam setiap pengecasan yang sangat baik dan anda akan mendapat masa sehingga 30 jam dengan kapasiti kes pengecasan yang disertakan. Caj pantas lima minit menambah satu lagi jam hidup jika anda memerlukannya. Dalam apl Sound+, anda akan menemui banyak penyesuaian. Penyamaan penuh dengan pratetap membolehkan anda melaraskan profil bunyi, terdapat ujian yang sesuai untuk memastikan anda telah memilih saiz hujung telinga yang betul, dan anda boleh menyesuaikan penentukuran ANC agar sesuai dengan pendengaran dan keutamaan khusus anda.

Satu-satunya perkara yang Elite 7 Active hilang ialah multipoint Bluetooth, tetapi pada kemas kini perisian tegar Januari 2022, itu juga telah ditambah.

Simon Cohen / Trend Digital

Beats Studio Buds+

Kualiti ANC dan panggilan yang mengagumkan untuk di bawah $ 200

Ulasan Beats Studio Buds+

Pro
 • Sangat selesa
 • Hayat bateri yang hebat
 • Pembatalan bunyi yang sangat baik
 • Kualiti panggilan pepejal
 • Kosongkan mod ketelusan
Kontra
 • Tiada pengecasan wayarles
 • Tiada Bluetooth Multipoint
 • Tiada kawalan EQ

Anda akan dimaafkan jika anda berfikir bahawa Beats Studio Buds + adalah generasi kedua Buds Studio Beats yang sangat baik. Tetapi mereka tidak. Seperti ceritanya, mereka entah bagaimana secara ringkas muncul di Amazon sebelum ditarik ke bawah, tetapi kucing itu sudah keluar dari beg itu. Dengan hanya $ 20 lebih kemudian Studio Buds, lawatan Buds +turun beberapa kepala dengan rupa telus mereka yang bagus. Tetapi di bawah tudung adalah cerita lain kerana Buds + lebih baik dalam hampir setiap cara, termasuk hayat bateri, pembatalan bunyi aktif, dan mod ketelusan. Dengan hanya $ 170, anda hanya perlu mendapatkannya.

Juga terdapat dalam gading dan pilihan hitam / emas, Buds + adalah fon telinga ANC yang hebat yang dikatakan Beats menawarkan ANC 160% lebih baik daripada Studio Buds biasa (yang anda masih boleh beli, dengan cara itu). Pengulas kami Simon Cohen bukan sahaja bersetuju dengan penilaian ini, dia fikir ia lebih tinggi meletakkan mereka setanding dengan tunas ANC peringkat tinggi seperti AirPods Pro 2. Dengan mikrofon dan pemprosesan bunyi baru, Buds+ sangat menyekat bunyi di luar seperti pembinaan, bunyi kereta bawah tanah dan kapal terbang, dan gangguan audio lain yang tidak diingini supaya anda dapat menikmati muzik sepenuhnya. Mod ketelusan juga bertambah baik dan kualiti panggilan jelas.

Tetapi bagaimana bunyinya? Nah, jika anda sudah biasa dengan Tunas Studio, Buds + terdengar sangat serupa, seolah-olah Beats mengatakan bahawa 95% komponen dalaman Buds + dalam fon telinga dan kes itu baru, pemandu tidak. Tetapi itu bukan perkara buruk – mereka masih terdengar jelas, penuh, dan bertenaga. Satu-satunya perkara dalam senarai keinginan kami ialah mereka mempunyai beberapa jenis kawalan EQ dan mereka menyokong lebih daripada sekadar codec SBC dan AAC Bluetooth.

Hayat bateri di Buds + telah mengambil langkah besar ke arah yang betul. Walaupun benjolan satu jam dalam masa bermain mereka setiap caj, pergi dari lapan hingga sembilan jam, jumlah masa bermain dari 24 hingga 36 jam – kedua-dua penilaian adalah tanpa ANC. Dengan ANC dihidupkan, anda mendapat kira-kira enam jam setiap caj. Caj cepat lima minit, bagaimanapun, akan membelikan anda satu jam masa bermain, yang cukup bagus.

Rintangan air dan peluh IPX4 menjadikan mereka OK untuk gim rakyat (jangan ragu untuk memberi mereka bersih dengan beberapa air selepas itu), dan mereka selesa seperti heck.

JBL Tour Pro 2 Ulasan 00021
Simon Cohen / Trend Digital

Jelajah JBL Pro 2

Segala-galanya kecuali fon telinga sinki dapur

JBL Tour Pro 2 Ulasan

Pro
 • Banyak ciri
 • ANC yang sangat baik
 • Kualiti bunyi pepejal
 • Hayat bateri yang kuat
 • EQ tersuai dan kawalan
Kontra
 • Kualiti panggilan So-soo
 • Tiada codec berkualiti tinggi
 • Sarung pintar tidak menambah banyak kemudahan

JBL Tour Pro 2 bernilai $250 menawarkan sepasang fon telinga wayarles yang sangat baik dengan ANC yang hebat, dan hayat bateri yang dihormati, yang, dalam keadaan biasa, mungkin semua yang anda perlu tahu tentang tunas yang mengagumkan ini jika bukan kerana kes pengecasan pintar yang berfungsi dengan hebat dan mengejutkan yang menawarkan skrin sentuh kecil yang membuka banyak ciri yang anda tidak tahu anda perlukan.

Salah satu set fon telinga pertama untuk menghidupkan kes pengecasan pintar pada tahap ini (terdapat khabar angin bahawa AirPods Pro 2 Apple memilikinya), JBL Tour Pro 2 membolehkan anda menyimpan telefon anda di dalam poket anda, membolehkan anda melakukan segala-galanya dari asas (main / jeda, kawalan kelantangan, langkau trek, menerima/menolak panggilan) kepada yang lebih maju (menghidupkan / mematikan ANC dan mod ketelusan, tetapan EQ) ke sempadan yang tidak perlu (dapatkan pemberitahuan dan juga pratonton mesej dan e-mel, dan tambah seni skrin kunci). Semua ini dikawal dan dikonfigurasikan dalam aplikasi fon kepala JBL, dan sama ada anda benar-benar membeli semuanya, terdapat beberapa ciri yang cukup berguna, akaun yang lebih terperinci yang boleh anda baca dalam ulasan penuh kami.

Di luar semua itu, JBL Tour Pro 2 adalah sepasang tunas yang sangat baik dan selesa yang, kata pengulas kami, berdiri dengan kualiti bunyi terkemuka AirPods Pro 2s. Walaupun mereka hanya menyokong codec SBC dan AAC Bluetooth, mereka menawarkan EQ boleh laras dalam aplikasi serta helah baharu seperti Person-Fi, yang menggunakan aplikasi untuk menilai pendengaran anda untuk memperibadikan bunyi yang sesuai. Tour Pro 2s juga akan melakukan ujian yang sesuai supaya anda boleh memilih petua telinga terbaik, dan mereka mempunyai tetapan bunyi spatial yang cuba yang terbaik untuk meniru audio spatial Apple yang mendalam dengan beberapa penapis untuk filem, muzik, dan permainan. Mereka tidak melakukan penjejakan kepala seperti Apple, tetapi mereka akan membenarkan anda mendengar trek audio Dolby Atmos dan Atmos Music.

ANC pada Tour Pro 2 juga berada di rak atas, dengan berkesan menyekat perbualan mengganggu dan bunyi yang kuat yang membiarkan muzik dan podcast didengar dengan sempurna, dan terdapat mod Silent Now yang memutuskan sambungan tunas dari Bluetooth dan mematikan pemberitahuan untuk pengalaman jangan ganggu. Terdapat juga mod ANC penyesuaian, yang menyesuaikan dirinya apabila bunyi luar berubah. Mod ambien (ketelusan)e mempunyai empat tetapan bergantung pada apa yang anda mahu dengar (contohnya perbualan dan persekitaran).

Lihat, kami menyebut bahawa ini adalah fon telinga “segala-galanya tetapi sinki dapur”, tetapi kami tidak dapat menutup semuanya di sini. Perkara terakhir yang akan kita sebutkan ialah hayat bateri. JBL Tour Pro 2s menyampaikan sehingga enam jam dengan ANC penyesuaian, lapan dengan ANC yang tidak menyesuaikan diri, dan sehingga 10 dengan ANC sepenuhnya. JBL menawarkan sehingga 40 jumlah jam main balik dari kes itu, dan caj 15 minit akan memberikan hayat bateri selama empat jam.

Apple AirPods 3 Ulasan 00017
Simon Cohen / Trend Digital

Apple AirPods (generasi ke-3)

Fon telinga separa terbuka terbaik

Ulasan Apple AirPods 3

Pro
 • Kualiti bunyi yang sangat baik
 • Pengecasan MagSafe tanpa wayar
 • Audio spatial penjejakan kepala
 • Rintangan air IPX4
Kontra
 • Tidak hebat dalam persekitaran yang bising

Jika anda menyukai kesesuaian yang selesa dan kesederhanaan mudah AirPods asal Apple, anda berhutang kepada diri sendiri untuk mempertimbangkan untuk mendapatkan AirPods generasi ke-3, yang kadang-kadang anda akan lihat disenaraikan sebagai AirPods 3. Reka bentuk baharu ini mengambil beberapa ciri terbaik AirPods Pro, seperti kesesuaian yang lebih selamat, kualiti bunyi yang lebih baik dan kawalan cubit fizikal pada batang, sambil mengekalkan bentuk separa terbuka yang telah dinikmati oleh peminat AirPods selama bertahun-tahun.

AirPods 3 dilengkapi dengan pengecasan wayarles sebagai ciri standard (ia pernah menjadi peningkatan $50 pada unit generasi kedua) dan sarung itu serasi dengan pengecas standard Qi serta pengecas MagSafe Apple. Hayat bateri juga telah dipertingkatkan, dengan enam jam setiap pengecasan dan 30 jam jumlah masa bermain dengan kes itu – memberikan AirPods stamina terbaik dari mana-mana tunas putih ikonik Apple.

Seperti model AirPods yang lain, gen ke-3 mempunyai sensor haus yang boleh menjeda lagu anda secara automatik apabila anda mengalih keluar tunas, ditambah Apple telah menambah audio ruang penjejakan kepala, ciri yang sebelum ini dikhaskan untuk AirPods Pro dan AirPods Max. Ciri ini hanya berfungsi dengan Dolby Atmos Music dan filem berbilang saluran daripada apl penstriman terpilih seperti Apple Music dan Apple TV+, Tetapi ia adalah cara yang menyeronokkan dan sangat mendalam untuk menikmati filem dan muzik.

Tetapi peningkatan besar untuk peminat AirPods ialah kualiti bunyi generasi ketiga. Ini adalah lompatan besar dari produk generasi pertama dan kedua, dan apabila anda berada di dalam bilik yang tenang, mereka boleh terdengar setiap bit sebaik AirPods Pro yang lebih mahal. Tunas baru juga mendapat penarafan IPX4 untuk rintangan air, sesuatu yang AirPods sebelumnya kekurangan. Apabila digabungkan dengan muat AirPods 3 yang lebih selamat, mereka kini menjadi teman gim yang bersedia.

Technics EAH AZ80 Ulasan 00005
Simon Cohen / Trend Digital

Technics EAH-AZ80

Fon telinga mewah yang paling selesa

Ulasan Technics EAH-AZ80

Pro
 • Sangat selesa
 • Bunyi hangat dan terperinci
 • Pembatalan bunyi terbaik
 • Kualiti panggilan yang terkemuka di kelas
 • Bluetooth 3 hala yang selesa
Kontra
 • Agak mahal
 • Sedikit kurang jelas

Jika keselesaan dalam fon telinga wayarles anda adalah kebimbangan utama anda, dan anda tidak keberatan membayar premium untuknya (dan ANC dan bunyi yang sangat baik), maka fon telinga Technics EAH-AZ80 tujuh saiz dan bentuk hujung telinga silikon membantu memastikan anda boleh mendail dalam keadaan sempurna dan selamat, yang akan kekal selesa selepas beberapa jam penggunaan. Betapa selesa? Dalam ulasan kami, Simon Cohen menganggap bahawa mereka boleh pergi ke kaki dengan Sony WF-1000XM4 yang dinilai tinggi dan sangat selesa, dan anda hanya perlu membayar lebih dari $ 20 tambahan untuknya.

Seperti yang sepatutnya dari pakar audio di Technics, bunyi EAH-AZ80 hangat, bebas penyelewengan, dan seimbang merentasi spektrum frekuensi tidak kira jenis muzik yang anda mainkan. Selain itu, apl Audio Connect membolehkan anda melaraskan EQ mengikut kesesuaian anda. Dan apakah sepasang fon telinga mewah tanpa ANC yang hebat? Cohen meletakkan ANC AZ80 untuk ujian dan mendapati bahawa mereka melakukan kerja yang hebat untuk menyekat semua bunyi hidup dengan berkesan – bunyi jalanan, bunyi berulang-alik, orang ramai, dan banyak lagi – sama seperti beberapa jenama yang lebih terkenal dengan ANC mereka, seperti Sony, Bose, dan Apple. Mod ketelusan yang boleh disesuaikan juga membolehkan penalaan halus jumlah bunyi luar yang anda mahu dengar juga.

Pengguna Android boleh memanfaatkan main balik audio hi-res dengan sokongan untuk codec Bluetooth LDAC Sony dan jika sambungan Bluetooth berbilang titik ialah ciri yang anda inginkan, AZ80 adalah unik kerana mereka menawarkan tiga sambunganion pada satu masa dan bukannya dua standard, yang bermaksud anda boleh menyambung, katakan, komputer riba dan dua telefon pintar yang berbeza, jika anda suka, dan boleh bertukar dengan lancar di antara mereka. Penarafan rintangan air IPX4 pada AZ80 bermakna anda boleh berpeluh di dalamnya di gim dan bilas selepas itu. Dengan ANC dimatikan, kuasa bateri habis sehingga 7.5 jam setiap pengecasan (jumlah 25 dengan kes itu), tetapi turun sedikit kepada 4.5/16 dengan ANC dihidupkan. Sarung pembawa juga menyokong pengecasan tanpa wayar.

Ulasan Sony Linkbuds 00008
Simon Cohen / Trend Digital

Sony LinkBuds

Yang terbaik untuk mengetahui persekitaran anda

Ulasan Sony LinkBuds

Pro
 • Reka bentuk yang unik dan telap bunyi
 • Sangat bagus “Terbuka” Kualiti bunyi
 • Sangat baik untuk panggilan suara dan video
 • Ciri Ketik Kawasan Luas
 • Pakai sensor
 • EQ dan penyesuaian kawalan
 • Rintangan air IPX4
Kontra
 • Hayat bateri yang lemah
 • Tidak baik untuk persekitaran yang bising
 • Tidak begitu selamat dan mungkin tidak muat telinga
 • Tiada pengecasan wayarles
 • Tiada Bluetooth Multipoint

Fon telinga tanpa wayar sangat bagus untuk kualiti bunyi dan untuk menyekat dunia luar, terutamanya apabila ia dilengkapi dengan ANC – seperti Bose QuietComfort Earbuds atau Technics EAH-AZ60. Tetapi model ini adalah Jadi Baik untuk menyekat bunyi bising, mereka memerlukan mod ketelusan supaya anda dapat mendengar apa yang berlaku apabila anda perlu. Oleh kerana sentiasa bertukar antara ANC dan ketelusan boleh menjadi kerumitan, jika anda perlu terus menyedari dunia sebenar semasa anda mendengar muzik atau membuat panggilan, Sony LinkBuds adalah penyelesaian yang benar-benar unik dan berkesan.

Menggunakan reka bentuk pembesar suara khas yang mempunyai lubang tepat melalui tengahnya, LinkBuds tidak menyekat bunyi sama sekali. Ini membolehkan anda memakainya secara berterusan sepanjang hari semasa anda beralih antara panggilan video, mendengar muzik, atau bercakap dengan orang di sekeliling anda, semuanya tanpa perlu mencapai butang.

Walaupun reka bentuk yang luar biasa ini, LinkBuds terdengar sangat bagus – seperti fon telinga yang setara dengan satu set fon kepala terbuka. Selagi anda berada di lokasi yang agak tenang, mereka menyeronokkan dan seimbang, untuk pelbagai genre, walaupun pencinta bass mungkin ingin mempertimbangkan salah satu pilihan kami yang lain.

Mereka sangat ringan, dan selagi anda tidak mempunyai telinga kecil, ia sesuai dengan selesa selama berjam-jam pada satu masa. Jangan anggap mereka sebagai rakan senaman. Mereka mempunyai perlindungan air IPX4, tetapi kami mendapati ia tidak cukup selamat untuk menjalankan atau aktiviti berimpak tinggi yang lain.

Sony juga telah menambah beberapa tambahan yang menyeronokkan: Akses perkataan bangun ke Amazon Alexa, bermutasi automatik apabila tunas mengesan bahawa anda bercakap, dan keupayaan untuk mengetuk pipi anda dan bukannya fon telinga untuk mengawal perkara seperti bermain / jeda dan memanggil jawapan / akhir.

LinkBuds pastinya bukan untuk semua orang, tetapi ia sesuai untuk mereka yang ingin menggunakan fon telinga tanpa menyekat dunia.

Kajian Fon Telinga Campuran Awan HyperX 04
Jacob Roach / Trend Digital

Campuran Awan HyperX

Yang terbaik untuk pemain

HyperX Cloud Mix benar fon telinga tanpa wayar Ulasan

Pro
 • Hayat bateri yang sangat baik
 • Selesa
 • Kualiti bunyi pepejal dalam permainan
 • Bekerja dengan hampir mana-mana peranti
 • Kualiti mikrofon yang hebat
Kontra
 • Kawalan sentuhan yang mengecewakan
 • Mahal
 • Tiada ANC

Dengan keselesaan dan kemudahan fon telinga tanpa wayar, anda fikir ia akan menjadi pilihan semula jadi untuk pemain, tetapi kebanyakan pemain menjauhkan diri dari fon kepala dan fon telinga tanpa wayar yang mereka boleh.

Mengapa? Ternyata sambungan Bluetooth memperkenalkan jumlah ketinggalan yang tidak boleh diterima – kelewatan antara apabila bunyi dalam permainan dihasilkan (seperti jatuh kaki atau pukulan senapang) dan apabila anda benar-benar mendengarnya. Ini adalah masalah yang cukup besar bahawa banyak pemain yang serius menganggapnya sebagai liabiliti yang boleh membahayakan keputusan mereka.

Di situlah HyperX Cloud Mix Buds mencari niche mereka. Ia adalah fon telinga wayarles Bluetooth yang berfungsi seperti mana-mana set tunas wayarles lain dalam senarai ini. Mereka menyambung ke telefon atau komputer riba anda dan membolehkan anda mendengar muzik dan menerima panggilan. Tetapi mereka juga mempunyai ciri yang anda tidak akan dapati pada model lain yang disenaraikan di sini: Ia dilengkapi dengan penyesuai USB khas tHAT menyediakan sambungan wayarles yang hampir bebas lag untuk masa-masa ketika permainan sedang berjalan, dan anda bermain untuk disimpan.

Suis kecil pada penyesuai membolehkan anda bergerak dengan lancar antara pautan wayarles khusus itu dan sambungan Bluetooth biasa, jadi kemudahan masih dikekalkan. Mix Buds mungkin tidak mempunyai ciri canggih seperti ANC atau pengecasan wayarles, dan tindak balas bass tidak boleh dibandingkan dengan fon kepala permainan bersaiz penuh terbaik, tetapi anda mendapat satu set pelarasan EQ yang kuat dan pemprosesan bunyi keliling DTS:X.

Apabila anda mengambil kira perkara itu, dengan jumlah hayat bateri 30 jam dan sambungan wayarles khusus untuk permainan, Tunas Campuran Awan HyperX Mula kelihatan seperti pilihan yang bagus untuk pemain yang juga ingin mengambil lagu mereka di jalan raya.

Audio Technica ATH CKS50TW Ulasan 00020
Simon Cohen / Trend Digital

Audio-Technica ATH-CKS50TW

Bass terbesar dan hayat bateri

Semakan Audio-Technica ATH-CKS50TW

Pro
 • Bunyi hebat dengan bass besar
 • Kapasiti bateri yang besar
 • Pembatalan bunyi yang sangat baik
 • Bluetooth Multipoint
 • Rintangan air IPX4
 • aptX Adaptive
Kontra
 • Tiada pengecasan wayarles
 • Tiada sensor haus
 • Sarung pengecasan besar

Audio-Technica ATH-CKS50TW adalah besar dan gemuk dan begitu juga kes pengecasan mereka, tetapi jika saiz dan gaya tidak menjadi kebimbangan utama bagi anda, fon telinga ini penuh dengan ganjaran dan datang pada harga yang tiada tandingan.

Mari kita mulakan dengan hayat bateri mereka. Dengan ANC dimatikan, fon telinga akan bertahan selama 20 jam sebelum mati – lonjakan besar berbanding raja hayat bateri sebelumnya, JVC HA-XC90T, yang maksimum pada 15 jam. Lebih baik lagi, apabila anda menambah kapasiti kes itu, anda memerlukan 50 jam yang besar. Yup, lebih daripada dua hari penuh penggunaan berterusan sebelum anda perlu pergi mencari kabel pengecasan.

Kualiti bunyi juga hebat, seperti yang anda harapkan daripada jenama dengan reputasi Audio-Technica. Khususnya, kepala bass akan bersenang-senang di bahagian bawah yang benar-benar mengerikan bahawa fon telinga ini boleh mengepam keluar. Ini bukan hanya berdasarkan yang anda dengar – anda juga merasakannya. Sekiranya terlalu banyak, terdapat banyak kawalan dalam aplikasi teman, di mana anda juga boleh menyesuaikan butang kawalan agar sesuai dengan citarasa anda.

ANC sangat baik, dengan keupayaan untuk hush bunyi luar yang paling tidak diingini, dan mod ketelusan akan membantu anda mengawasi apa yang berlaku di sekeliling anda jika anda memerlukannya. Memanggil CKS50 sama-sama baik, tetapi kami mengesyorkan anda mencari tempat yang lebih tenang untuk sembang anda untuk mendapatkan kualiti bunyi terbaik untuk pemanggil anda.

Fon telinga ini tidak sempurna – tiada pengecasan wayarles dan tiada sensor haus untuk jeda automatik, tetapi ini adalah peninggalan kecil yang mudah dikompensasi oleh banyak sifat positif CKS50 dan harga hebatnya.

Ulasan UE FITS Dipaparkan
Simon Cohen / Trend Digital

UE Muat

Proses pengacuan tersuai menjamin kesesuaian yang baik

Ulasan UE Fits: Ulasan fon telinga tanpa wayar yang paling selesa

Pro
 • Kesesuaian ultra selesa dan selamat
 • Pengasingan bunyi pasif yang sangat baik
 • Tahan peluh
 • EQ dan kawalan yang boleh disesuaikan
Kontra
 • Mahal
 • Tiada mod ANC atau kelutsinaran
 • Tiada pengecasan wayarles

Sesetengah orang mempunyai masa yang sangat sukar untuk mencari satu set fon telinga tanpa wayar yang sesuai dengan telinga mereka. Terlepas dari jumlah petua telinga, keselesaan, dan keselamatan yang disertakan terbukti sukar difahami. Tetapi UE Fits mungkin hanya jawapan jika ini adalah pengalaman anda.

Ultimate Ears (UE) telah menyelami pengalaman luasnya dalam menyediakan fon telinga berwayar yang sesuai untuk profesional audio untuk mencipta produk yang melakukan perkara yang sama — pada sebahagian kecil daripada harga – untuk kita yang lain. Tiada perjalanan ke ahli audiologi dan tidak menunggu acuan dibuat.

Sebaliknya, UE Fits menggunakan gabungan cahaya UV dan haba untuk mengubah set kosong hujung telinga silikon menjadi sisipan yang boleh dibentuk yang sepenuhnya sesuai dengan bentuk telinga luar anda hanya dalam beberapa minit. Hasilnya ialah satu set fon telinga yang sesuai seperti sarung tangan dan kekal selamat di tempat tidak kira apa yang anda lakukan.

Malangnya, kebanyakan harga UE Fits telah masuk ke dalam proses penyesuaian. Mereka sebaliknya agak asas. Anda tidak akan menemui ANC, pengecasan wayarles, mod ketelusan atau sebarang tambahan lain. Tetapi kualiti bunyi dan kualiti panggilan adalah baik, dan hayat bateri, pada enam jam setiap caj, boleh digunakan dengan sempurna.

Kami tidak semestinya mengesyorkan UE Fits untuk semua orang, tetapi bagi mereka yang tidak dapat mencari kesesuaian yang selesa dengan produk luar rak, ini boleh menjadi penyelesaian yang sempurna.

Soalan yang kerap ditanya

Bolehkah fon telinga wayarles menyambung ke PC?

Ya, selagi PC mempunyai Bluetooth. Sesetengah mempunyai Bluetooth secara lalai, tetapi jika anda tidak, anda boleh menambahkannya dengan harga yang berpatutan Penyesuai USB.

Bolehkah fon telinga tanpa wayar digunakan pada kapal terbang?

Ya. Anda boleh mendayakan radio Bluetooth kebanyakan peranti semasa dalam mod kapal terbang.

Adakah fon telinga tanpa wayar lebih baik daripada berwayar?

Tidak biasanya untuk kualiti bunyi, walaupun itu berubah dengan pengenalan codec audio Bluetooth berkualiti tinggi seperti aptX Adaptive dan aptX HD, serta standard Audio LE Bluetooth. Fon telinga tanpa wayar lebih baik untuk kemudahan, terutamanya sekarang bahawa banyak pembuat telefon telah berhenti termasuk bicu fon kepala.

Adakah fon telinga tanpa wayar sentiasa mempunyai bekas pengecasan?

Tidak semestinya, tetapi sebahagian besarnya dilengkapi dengan kes pengecasan dan ada yang dilengkapi dengan kes pengecasan tanpa wayar. Sekiranya mereka tidak datang dengan kes, kami sangat mengesyorkan anda tidak membelinya.

Adakah fon telinga tanpa wayar bagus untuk bersenam?

Ya, mereka hebat untuk bersenam, selagi mereka mempunyai kalis air atau penarafan IP dan sesuai dengan telinga anda.

Cadangan Editor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_imgspot_img