RedMagic 8 Pro ialah telefon terbaik tahun ini yang belum pernah anda dengar

GOLD: US Dollar Hits Supply Zone, What Next?

Here's the latest news from Federal Reserve Chair Jerome Powell. While speaking at a conference in Portugal, Powell expressed optimism about the US economy and decreased the possibility of a recession, stating that the economy has shown resilience and is still growing, albeit at a modest pace. He acknowledged the possibility of a recession but

Gold Price Forecast: XAU/USD resilient despite Fed’s rate hike speculations on solid US data

Gold price regains momentum above $1900 despite increased odds of Fed rate hikes. US economic data underscores robust growth, pushing XAU/USD to test 200-day EMA. Treasury bond yields soar, underpinning projections of higher rates and potential headwinds for Gold demand. Gold price recovers some ground after sliding below the $1900 figure for the first time

Gold Price Forecast: XAU/USD to find a major floor at the 200-DMA of $1,856 – Credit Suisse

The decline in Gold is now on the cusp of Credit Suisse’s target of price and retracement support at $1,900/1,890. The bank analyzes XAU/USD technical outlook. Weekly close below $1,856 to reinforce the longer-term sideways range Gold has declined to our core target of $1,900/1,890 and with the rising 200-DMA seen not far below at

Breaking: ​​​​​​​Gold drops below $1,900 for the first time since mid-March

Stronger-than-expected US economic data boosts the US Dollar across the board. US Treasury yields spike higher, putting pressure on Gold. XAU/USD fell below $1,900/oz, reaching its lowest level in three months. Gold prices tumbled following the release of US economic data. XAU/USD broke below $1,900 for the first time since mid-March and fell to $1,894.

Gold Price Forecast: XAU/USD bears keep control, focus on $1,885 and Fed inflation gauge

Gold Price stays bearish near the lowest levels since March, braces for the second consecutive weekly loss. Hawkish Federal Reserve talks, upbeat United States data underpin US Dollar strength and weigh on XAU/USD. US-China jitters, Germany’s recession fears and fewer accolades for European Central Bank hawks also favor Gold sellers. China’s official PMIs, US PCE

Exciting Gold Price Forecast: XAU/USD stands firm above the $1,900 mark, while all eyes eagerly await the US PCE Price Index for a burst...

Gold price fails to attract any buyers or build on the overnight bounce from a multi-month low. Hawkish major central banks continue to act as a headwind for the non-yielding commodity. The US Dollar stands tall near a two-week high and also contributes to capping the XAU/USD. Investors keenly await the release of the US

RedMagic 8 Pro
MSRP $649.00

Butiran Skor

“RedMagic 8 Pro menggabungkan chops permainan berkuasa dengan reka bentuk yang cantik dan paparan yang luar biasa. Dan ia juga berjaya menjadi nilai yang cukup besar.

Pro
  • Paparan skrin penuh tanpa potongan
  • Prestasi hebat
  • Reka bentuk cantik
  • Sarat dengan ciri permainan
  • Nilai yang baik
Kontra
  • Perisian mempunyai beberapa gangguan
  • Kamera purata

Telefon permainan mempunyai khalayak khusus, tetapi perkakasan pada peranti ini adalah yang terbaik. RedMagic 8 Pro adalah satu lagi telefon permainan sedemikian yang menunjukkan prestasi yang menakjubkan seperti yang kelihatan. Ia juga merupakan telefon yang — melainkan anda banyak melabur dalam ruang permainan mudah alih — anda mungkin tidak pernah mendengarnya.

Tetapi menggunakan telefon permainan kebanyakannya bermaksud menjejaskan perisian dan kamera. Saya menggunakan RedMagic 8 Pro selama seminggu sebagai telefon pintar pilihan saya untuk mengetahui sama ada anda boleh membelinya sebagai telefon utama anda. Inilah yang saya pelajari.

RedMagic 8 Pro mempunyai reka bentuk premium yang mencolok

RedMagic 8 Pro lampu bercahaya di bahagian belakang.
Prakhar Khanna / Trend Digital

Saya suka lampu berkelip di telefon, dan RedMagic 8 Pro mempunyai banyak daripada mereka yang menyalakan logo dan beberapa jalur di belakang. Anda boleh mengkonfigurasi warna dan memilih daripada sehingga tujuh opsyen daripada menu Seting. Versi matte telefon terlepas keseronokan telus, tetapi anda mendapatnya pada edisi titanium, yang kelihatan cantik dalam selongsong telusnya.

RegMagic 8 Pro terasa kukuh di tangan; Ia memberi anda rasa premium. Malah, varian warna perak kelihatan lebih premium daripada mana-mana telefon pintar Android yang lain. Permukaan matte pada model biasa memberikan cengkaman yang baik dan tidak terdedah kepada kotoran. Walaupun saya cadangkan menggunakan telefon seperti itu, anda mendapat kes plastik yang jelas untuk perlindungan di dalam kotak.

RedMagic 8 Pro kelihatan lebih premium daripada mana-mana telefon pintar Android yang lain.

Di bahagian belakang juga terletak persediaan kamera belakang tiga kali ganda. Ia tidak duduk siram seperti RedMagic 7 Pro tahun lepas. Walau bagaimanapun, ia juga tidak kelihatan di luar tempat. Ia adalah telefon yang jarang berlaku dengan susun atur kamera minimum pada tahun 2023. Di sebelah kanan, anda mendapat butang kuasa, suis Ruang Permainan dan butang pencetus di bahagian atas dan bawah untuk permainan. Terdapat rocker kelantangan di sebelah kanan dengan lubang udara di kedua-dua tepi.

RedMagic 8 Pro lebih kecil daripada 7 Pro tetapi mempunyai bezel nipis, jadi anda mendapat saiz skrin 6.8 inci yang sama. Tiada pemotongan kamera tebuk lubang, jadi anda mendapat paparan skrin penuh. Penembak swafoto kebanyakannya tidak kelihatan. Di bahagian atas terletak bicu fon kepala bersama dua mikrofon, manakala bahagian bawahnya mempunyai mikrofon lain dan port USB-C. Tiada penarafan IP untuk habuk dan rintangan air.

Paparan yang luar biasa dalam setiap cara

Paparan RedMagic 8 Pro
Prakhar Khanna / Trend Digital

RedMagic 8 Pro menampilkan paparan AMOLED 6.8 inci dengan resolusi Full HD+ (2480 x 1116 piksel) dan kadar segar semula 120Hz. Selain itu, terdapat kadar pensampelan sentuh 960Hz untuk pengalaman yang lebih lancar.

Syarikat itu telah bekerja di paparan untuk meningkatkan kebolehbacaannya di bawah cahaya matahari. Kecerahan puncak telah meningkat daripada 600 nits kepada 1300 nits. Saya tidak mempunyai masalah menggunakan kamera atau melihat kandungan dalam cahaya matahari langsung.

Anda boleh memilih daripada lima mod warna: Normal, Vivid, Natural, P3 dan sRGB. Ia datang dengan Vivd keluar dari kotak, dan saya membiarkannya kekal seperti itu.

Saya suka memakan kandungan pada paparan ini. Ia tajam, jelas, dan menawarkan pengalaman skrin penuh tanpa sebarang halangan takuk atau potongan. Ia adalah skrin yang baik untuk melihat media. Pembesar suara yang disertakan cukup kuat untuk membolehkan anda menikmati rancangan TV, filem, atau sesi permainan tanpa fon kepala.

Prestasi cemerlang dan hayat bateri

Peminat RedMagic 8 Pro bercahaya dalam kegelapan.
Prakhar Khanna / Trend Digital

RedMagic 8 Pro dikuasakan oleh chipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2, yang sangat bagus pada setiap telefon pintar utama yang telah saya uji tahun ini. Ia dipasangkan dengan sehingga 16GB RAM dan storan 512GB.

Apakah peranti permainan tanpa peminat, bukan? Anda mendapat c terbina dalamPeminat ooling di sini, yang berjalan sehingga 20,000 rpm. Tetapi anda tidak akan dapat mendengarnya melainkan anda memegang telefon dekat dengan telinga anda.

Telefon membebaskan setiap permainan yang saya jalankan di atasnya.

Telefon pintar membebaskan setiap permainan yang saya jalankan di atasnya – dari Kesan Genshin Dua Asfalt 9. Yang pertama secara konsisten memberi saya 60 fps pada tetapan maksimum. Yang mengejutkan saya, telefon tidak menjadi hangat selepas 20 minit permainan. Ia kekal sejuk untuk sesi permainan yang lebih lama. Butang pencetus bahu boleh digunakan dan berfungsi dengan baik.

Bagi penggunaan sehari-hari, saya tidak menemui sebarang gagap atau ketinggalan antara muka. Navigasi berfungsi dengan baik, dan kualiti panggilan jelas. Selain itu, haptik yang ditawarkan di sini adalah antara yang terbaik yang pernah saya gunakan.

Logo bercahaya RedMagic 8 Pro.
Prakhar Khanna / Trend Digital

RedMagic 8 Pro memuatkan bateri 6,000mAh dengan sokongan untuk pengecasan pantas 66W. Ia terus bertahan sehari dengan mudah, walaupun pada hari kerja yang berat. Saya menggunakan telefon pada kadar segar semula 120Hz, menolak kecerahan ke maksimum, melakukan beberapa ujian permainan, mengklik foto, dan menavigasi antara muka – dan ia masih mempunyai bateri 20% yang tersisa pada jam 9:00 malam.

Dan jika anda kehabisan caj, pengecas GaN 65W yang disertakan membantu mendapatkannya kepada 50% dalam masa setengah jam dari masa pengecasan.

Adakah kamera patut digunakan?

Modul kamera RedMagic 8 Pro.
Prakhar Khanna / Trend Digital

RedMagic 8 Pro sukan tiga kamera belakang. Ia diketuai oleh sensor Samsung GN5 50MP, yang disertai dengan sensor sudut ultralebar 8MP dan kamera makro 2MP.

Kamera utama menangkap gambar terperinci di siang hari. Ia menawarkan julat dinamik yang baik dalam gambar luaran dengan butiran walaupun dalam bayang-bayang.

Gambar pada waktu malam juga mengejutkan. Saya mempunyai jangkaan yang rendah daripadanya untuk fotografi malam, tetapi imej keluar terang dengan suar kanta minimum. Anda perlu bekerja sedikit untuk melaraskan foto untuk mendapatkan imej yang kelihatan lebih baik.

Tembakan potret mempunyai pengesanan tepi yang baik dengan kabur semula jadi. Rasanya subjek itu ditampal secara buatan di latar belakang, yang berlaku pada beberapa telefon.

Beralih ke kamera ultrawide, warna kekal konsisten pada siang hari, tetapi pukulan tidak begitu terperinci seperti kamera utama. Bagi sensor makro 2MP, ia adalah penggunaan minimum.

Di bahagian hadapan terletak penembak swafoto RMK16. Ia telah bertambah baik berbanding pendahulunya. Walau bagaimanapun, ia masih melicinkan kulit. Saya OK dengan kualiti imej kerana saya mendapat paparan skrin penuh yang tidak masuk akal tanpa sebarang halangan. Ia bukan pakej kamera terbaik di dunia, tetapi ia menyelesaikan tugas.

Perisian yang merupakan gabungan yang baik dan buruk

RedMagic 8 Pro menjalankan Android 13 dengan RedMagic OS 6 sendiri. Ringkasnya, masih ada ruang untuk penambahbaikan dalam UI. Ia tidak konsisten kebanyakan masa. Sebagai contoh, jika saya menukar pilihan susun atur daripada tiada laci kepada laci apl, saya akan kehilangan persediaan skrin utama saya, dan ia menukar kepada sesuatu yang rawak secara lalai, yang mengecewakan.

Kemudian ada masalah pemberitahuan juga, di mana sistem mengubah apa-apa lebih daripada satu pemberitahuan kepada “pemberitahuan x tersembunyi.” Walau bagaimanapun, ciri multitasking seperti tingkap terapung dan lain-lain adalah baik untuk digunakan untuk produktiviti.

Anda boleh menambah pelancar tersuai tanpa sebarang isu kali ini. Saya terjumpa beberapa pepijat yang boleh be dibetulkan dengan kemas kini, tetapi saya tidak pasti bila dan jika kemas kini akan dilancarkan. Kadang-kadang, cuba memasukkan ikon untuk membuat folder pada skrin utama akan menyebabkan tiada hasil.

Bahagian terbaik mengenai perisian ini ialah Ruang Permainan, yang boleh dialihkan oleh suis yang terletak di tepi kanan telefon. Ia membolehkan anda menyimpan pintasan permainan, menyesuaikan kadar bingkai, sensitiviti sentuhan, pencetus kipas dan bahu, dan melihat prestasi CPU dan GPU. Apabila di dalam permainan, anda boleh mengakses Ruang Permainan dengan meleret dari kedua-dua belah pihak.

Bagaimana dengan persaingan?

Seseorang yang memegang Asus ROG Phone 7 Ultimate.
Andy Boxall / Trend Digital

RedMagic 8 Pro berdiri tinggi dengan sendirinya, tetapi ia menjadi peranti yang lebih menarik apabila anda membandingkannya dengan rakan-rakannya.

Ambil ROG Phone 7 Ultimate sebagai contoh. Ia juga berkuasa untuk RedMagic 8 Pro, tetapi ia mempunyai Banyak Reka Bentuk Pukal dan a Ketara harga yang lebih tinggi. Asus memuji ROG Phone 7 dengan beberapa aksesori permainan berguna yang tidak ditawarkan oleh RedMagic 8 Pro, tetapi terdapat juga perbezaan hampir $900 antara keduanya.

RedMagic 8 Pro juga menjadi alternatif yang menarik untuk telefon seperti OnePlus 11 dan Galaxy S23. Telefon tersebut adalah telefon pintar serba boleh yang lebih baik, manakala RedMagic 8 Pro lebih tertumpu pada permainan — tetapi ia juga lebih mahal.

The RedMagic 8 Pro ialah pilihan terbaik untuk pemain

Prakhar Khanna / Trend Digital

Varian matte RedMagic 8 Pro didatangkan dengan 12GB RAM dan storan 256GB. Ia berharga $ 649 / 649 euro / 579 paun British.

Sebaliknya, pilihan titanium dan tidak sah yang menawarkan reka bentuk telus dilengkapi dengan 16GB RAM dan storan 512GB. Ini boleh dibeli dengan harga $ 799 / 749 euro / 709 paun. RedMagic 8 Pro boleh didapati dibuka di A.S., termasuk laman web RedMagic dan Amazon.

RedMagic 8 Pro adalah ketat untuk orang yang serius tentang permainan mudah alih. Ia adalah telefon pintar pertama permainan dengan beberapa gangguan dalam perisian, tetapi anda mendapat hayat bateri sepanjang hari, paparan yang baik tanpa sebarang potongan atau takuk, prestasi cemerlang, dan kamera yang boleh digunakan. Ia bukan untuk semua orang, tetapi jika ini adalah jenis telefon yang anda cari, RedMagic 8 Pro mempunyai banyak tawaran.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_imgspot_img