OnePlus V Fold: harga dan tarikh siaran yang dikhabarkan, berita dan banyak lagi

GOLD: US Dollar Hits Supply Zone, What Next?

Here's the latest news from Federal Reserve Chair Jerome Powell. While speaking at a conference in Portugal, Powell expressed optimism about the US economy and decreased the possibility of a recession, stating that the economy has shown resilience and is still growing, albeit at a modest pace. He acknowledged the possibility of a recession but

Gold Price Forecast: XAU/USD resilient despite Fed’s rate hike speculations on solid US data

Gold price regains momentum above $1900 despite increased odds of Fed rate hikes. US economic data underscores robust growth, pushing XAU/USD to test 200-day EMA. Treasury bond yields soar, underpinning projections of higher rates and potential headwinds for Gold demand. Gold price recovers some ground after sliding below the $1900 figure for the first time

Gold Price Forecast: XAU/USD to find a major floor at the 200-DMA of $1,856 – Credit Suisse

The decline in Gold is now on the cusp of Credit Suisse’s target of price and retracement support at $1,900/1,890. The bank analyzes XAU/USD technical outlook. Weekly close below $1,856 to reinforce the longer-term sideways range Gold has declined to our core target of $1,900/1,890 and with the rising 200-DMA seen not far below at

Breaking: ​​​​​​​Gold drops below $1,900 for the first time since mid-March

Stronger-than-expected US economic data boosts the US Dollar across the board. US Treasury yields spike higher, putting pressure on Gold. XAU/USD fell below $1,900/oz, reaching its lowest level in three months. Gold prices tumbled following the release of US economic data. XAU/USD broke below $1,900 for the first time since mid-March and fell to $1,894.

Gold Price Forecast: XAU/USD bears keep control, focus on $1,885 and Fed inflation gauge

Gold Price stays bearish near the lowest levels since March, braces for the second consecutive weekly loss. Hawkish Federal Reserve talks, upbeat United States data underpin US Dollar strength and weigh on XAU/USD. US-China jitters, Germany’s recession fears and fewer accolades for European Central Bank hawks also favor Gold sellers. China’s official PMIs, US PCE

Exciting Gold Price Forecast: XAU/USD stands firm above the $1,900 mark, while all eyes eagerly await the US PCE Price Index for a burst...

Gold price fails to attract any buyers or build on the overnight bounce from a multi-month low. Hawkish major central banks continue to act as a headwind for the non-yielding commodity. The US Dollar stands tall near a two-week high and also contributes to capping the XAU/USD. Investors keenly await the release of the US

Pandangan terbuka OnePlus V Fold bagi skrin boleh lipat
SmartPrix / @OnLeaks

Terdapat khabar angin bahawa OnePlus telah bekerja pada telefon boleh lipat selama beberapa tahun, tetapi kini kami mempunyai pengesahan rasmi bahawa OnePlus V Fold adalah nyata dan sebenarnya dalam kerja-kerja. Walaupun syarikat itu telah dibebaskan dengan ketat ketika datang ke butiran rasmi, terdapat banyak kebocoran dan khabar angin mengenai spesifikasi dan reka bentuk telefon, jadi kami sudah mempunyai idea tentang apa yang diharapkan daripadanya.

Anda tidak perlu mencari internet untuk mencari semua maklumat prerelease mengenai OnePlus V Fold kerana kami telah mengumpulkan artikel ini yang akan memberitahu anda semua yang anda perlu tahu mengenainya. Inilah yang kita tahu mengenai OnePlus V Fold setakat ini.

OnePlus V Fold: reka bentuk

Sebahagiannya dibentangkan render OnePlus V Fold
SmartPrix / @OnLeaks

Setakat yang rasmi melihat reka bentuk OnePlus V Fold pergi, kami tidak melihat banyak daripada OnePlus itu sendiri. Walau bagaimanapun, kami telah mendapat pandangan pertama kami untuk dilipat melalui kebocoran daripada pembocor yang boleh dipercayai @OnLeaks. Imej-imej yang ditunjukkan dalam kebocoran kelihatan seperti tambang yang cukup standard dari segi apa yang kita harapkan dari telefon boleh lipat yang dibuat oleh OnePlus – walaupun dengan beberapa pilihan yang menarik. Peranti ini kelihatan sangat mirip dengan Galaxy Z Fold 4 dan Google Pixel Fold dari segi reka bentuk keseluruhannya. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perbezaan utama.

Sebagai permulaan, bahagian belakang peranti dikhabarkan diperbuat daripada kulit, memberikan OnePlus V Fold rasa dan rupa yang unik. Ini mungkin akan menjadikan cengkaman telefon lebih mudah kerana ia tidak akan begitu anggun seperti peranti boleh lipat yang lain.

Pandangan bersudut OnePlus V Fold
SmartPrix / @OnLeaks

Turut menetapkan OnePlus V Fold selain daripada dunia boleh lipat yang lain ialah tatasusunan kamera unik OnePlus. Imej yang bocor itu menunjukkan tiga kamera belakang disusun dalam bulatan yang kelihatan serupa dengan pulau kamera yang dipaparkan pada OnePlus 11. Tidak seperti OnePlus 11, walaupun, denyar LED nampaknya diletakkan di sudut kiri atas V Fold berbanding menjadi sebahagian daripada pulau kamera.

OnePlus V Fold juga seolah-olah mengekalkan gelangsar amaran tandatangan syarikat, yang boleh dilihat di sebelah kanan paparan apabila dilipat. Tidak jelas jenis engsel yang boleh dilipat akan digunakan, tetapi berdasarkan imej, nampaknya tidak banyak jurang antara paparan apabila dilipat. Oleh itu, OnePlus V Fold mungkin mengeluarkan halaman daripada buku Oppo Find N2 dengan engsel Flexion yang membolehkannya melipat dengan bersih ke atas dirinya sendiri.

Penting untuk diperhatikan bahawa walaupun persembahan yang bocor berasal dari pembocor yang bereputasi, imej berdasarkan “unit prototaip dalam peringkat ujian,” yang bermaksud bahawa kemungkinan besar reka bentuk telefon mungkin berbeza apabila ia akhirnya dilancarkan. Mereka masih memberi kita gambaran yang baik tentang apa yang telah dirancang oleh OnePlus untuk boleh dilipat pertamanya, kerana ada juga peluang bahawa reka bentuk akan tetap serupa dengan apa yang kita lihat.

OnePlus V Fold: spesifikasi

Snapdragon 8 Gen 2 dipaparkan pada telefon pintar
Qualcomm

Mengenai spesifikasi OnePlus V Fold, syarikat itu tidak mengatakan apa-apa rasmi mengenai apa yang harus kita harapkan. Walau bagaimanapun, berdasarkan sejarah OnePlus, terdapat beberapa bahagian yang kami anggap akan dimasukkan ke dalam lipatan.

Salah satu soalan yang paling mendesak mengenai spesifikasi boleh lipat adalah berkenaan dengan pemprosesnya. The OnePlus 11 telah dilengkapi dengan Snapdragon 8 Gen 2, yang mungkin akan dimasukkan ke dalam OnePlus V Fold juga. Snapdragon 8 Gen 2 adalah salah satu pemproses terbaik di pasaran dan merupakan cip yang sama yang menggerakkan perdana Android utama lain seperti Galaxy S23 Ultra. Terdapat juga khabar angin yang menunjukkan bahawa telefon itu boleh mendapatkan chipset Snapdragon 8+ Gen 2 yang dinaik taraf sedikit.

Dari segi paparannya, OnePlus V Fold dikhabarkan akan menampilkan skrin OLED 2K dengan kadar segar semula 120hz. Ini adalah paparan yang serupa dengan apa yang terdapat pada OnePlus 11, jadi tidak terlalu banyak kejutan di sana. Kami juga menjangkakan V Fold akan menampilkan persediaan tiga pembesar suara untuk audio stereo—ciri yang boleh dikatakan paling sesuai dengan peranti boleh lipats.

OnePlus 11 dengan blok pengecasan dan kabel.
Andy Boxall / Trend Digital

Walaupun spesifikasi OnePlus V Fold cukup mengagumkan, semuanya hampir setanding dengan yang lain Android boleh lipat di pasaran. Walau bagaimanapun, satu tempat di mana ia berbeza adalah dalam khabar angin mengenai keupayaan pengecasannya. OnePlus telah lama memimpin jalan apabila ia datang kepada pengecasan pantas yang sangat baik, dan ia adalah pertaruhan yang selamat untuk menganggap bahawa ia akan melengkapi OnePlus V Fold dengan perkakasan terbaiknya dalam hal itu. Pada masa ini, OnePlus 11 menyokong kelajuan pengecasan 80 watt dan 100W (bergantung pada tempat tinggal anda), yang sangat pantas — terutamanya jika dibandingkan dengan perdana popular lain seperti Galaksi S23 Ultra dan iPhone 14 Pro (yang hanya menyokong kelajuan pengecasan masing-masing sebanyak 45W dan 20W).

Jika OnePlus V Fold menyokong sama ada pengecasan 80W atau 100W, ia akan menjadi boleh lipat terbaik mutlak di pasaran apabila ia berkaitan dengan baterinya. Khabar angin mengatakan bahawa ia akan mempunyai sel 4,805 mAh, sama dengan sel 4,520 mAh dan 4,400 mAh yang terdapat di Oppo Find N2 dan Galaxy Z Fold 4, yang hanya menyokong kelajuan pengecasan masing-masing sebanyak 67W dan 25W.

OnePlus V Fold: kamera

SmartPrix / @OnLeaks

Beberapa kebocoran baru-baru ini menunjukkan bahawa OnePlus V Fold akan mempunyai tatasusunan kamera yang mengagumkan sebagai tambahan kepada spesifikasi pepejalnya yang lain. Menurut kebocoran itu, OnePlus V Fold akan mempunyai kamera utama 50MP yang menggunakan sensor Sony IMX890 untuk menangkap imej berkualiti tinggi – kamera yang sama yang terdapat pada OnePlus 11 dan Oppo Find X6.

Berdasarkan paparan bocor yang telah kita lihat yang mempamerkan tatasusunan kamera boleh lipat, kita boleh memberitahu bahawa salah satu kamera menggunakan lensa telefoto untuk fungsi zum periscope. Ini bermakna bahawa OnePlus V Fold akan dapat mengambil beberapa tembakan yang mengagumkan dari jauh. Tidak jelas apa julat zum kerana kami tidak mempunyai banyak maklumat mengenai jenis kanta yang akan dilengkapi dengan orang lain daripada yang utamanya, tetapi selamat untuk menganggap bahawa ia akan mempunyai zum yang mengagumkan dengan keupayaan periskopnya.

Walaupun kita tidak tahu apa yang diharapkan daripada dua kanta lain di pulau kamera belakang, nampaknya OnePlus V Fold akan menampilkan dua kamera swafoto: satu di tengah di bahagian atas paparan apabila dilipat dan satu di sudut kiri atas skrin dalaman. Kedua-dua kamera dikhabarkan sebagai kanta 32MP, sama seperti yang terdapat pada Oppo Find N2.

OnePlus V Fold: harga

Bahagian belakang OnePlus 11 dan OnePlus 10 Pro.
OnePlus 10 Pro (kiri) dan OnePlus 11 Andy Boxall / Trend Digital

Oleh kerana OnePlus V Fold akan menjadi boleh lipat pertama OnePlus, sukar untuk mengetahui apa yang diharapkan dari segi harganya. Setakat ini, belum ada sebarang khabar angin mengenai apa yang akan dijual. OnePlus cenderung untuk menjadi pilihan yang lebih murah apabila ia datang kepada perdananya ( OnePlus 11 runcit dengan harga $ 699), tetapi memandangkan hakikat bahawa boleh dilipat adalah seperti dua telefon yang dihancurkan bersama, mereka cenderung lebih mahal secara menyeluruh.

Rasanya selamat untuk mengandaikan bahawa OnePlus V Fold akan dikenakan biaya sekurang-kurangnya $ 1,000, tetapi kemungkinan kos lebih sedikit daripada itu. The Galaxy Z Fold 4 dan Google Pixel Fold kedua-duanya berharga $ 1,800, dan — walaupun tidak dijual di A.S. — Oppo Find N2 berharga kira-kira $ 1,120. Berdasarkan persaingan boleh lipat yang paling popular, terdapat pelbagai jenis untuk OnePlus V Fold jatuh ke dalam jika OnePlus ingin bersaing dengan harganya.

OnePlus V Fold: tarikh keluaran

OnePlus mengusik keluaran telefon lipat untuk Q3 2023.
OnePlus

Secara terang-terangan: Kami masih agak keluar dari pelancaran OnePlus V Fold. Tidak terlalu banyak kebocoran di sekelilingnya, yang cenderung meningkatkan lebih dekat peranti adalah memukul rak kedai. Selain itu, render yang bocor yang kami lihat yang muncul pada bulan Jun adalah peranti yang berasal dari “peringkat ujian,” yang bermaksud bahawa OnePlus masih belum memperoleh reka bentuk yang dimuktamadkan. Dalam erti kata lain, masih terdapat banyak kerja yang perlu dilakukan oleh syarikat pada lipatan sebelum ia melihat cahaya hari.

Nasib baik, salah satu daripada satu-satunya maklumat rasmi yang kami ada pada OnePlus V Fold mengenai tetingkap keluaran umumnya. Apabila OnePlus pada mulanya mengumumkan bahawa ia sedang mengusahakan V Fold awal tahun ini semasa Mobile World CongresS 2023, syarikat itu berkata ia akan dilancarkan pada separuh kedua tahun ini. Itu tidak banyak yang perlu diteruskan, tetapi itu bermakna kita harus menjangkakan ia akan dilancarkan sebelum 2023 berakhir.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_imgspot_img