Jam tangan pintar terbaik pada tahun 2023: jam tangan 11 kegemaran kami

GOLD: US Dollar Hits Supply Zone, What Next?

Here's the latest news from Federal Reserve Chair Jerome Powell. While speaking at a conference in Portugal, Powell expressed optimism about the US economy and decreased the possibility of a recession, stating that the economy has shown resilience and is still growing, albeit at a modest pace. He acknowledged the possibility of a recession but

Gold Price Forecast: XAU/USD resilient despite Fed’s rate hike speculations on solid US data

Gold price regains momentum above $1900 despite increased odds of Fed rate hikes. US economic data underscores robust growth, pushing XAU/USD to test 200-day EMA. Treasury bond yields soar, underpinning projections of higher rates and potential headwinds for Gold demand. Gold price recovers some ground after sliding below the $1900 figure for the first time

Gold Price Forecast: XAU/USD to find a major floor at the 200-DMA of $1,856 – Credit Suisse

The decline in Gold is now on the cusp of Credit Suisse’s target of price and retracement support at $1,900/1,890. The bank analyzes XAU/USD technical outlook. Weekly close below $1,856 to reinforce the longer-term sideways range Gold has declined to our core target of $1,900/1,890 and with the rising 200-DMA seen not far below at

Breaking: ​​​​​​​Gold drops below $1,900 for the first time since mid-March

Stronger-than-expected US economic data boosts the US Dollar across the board. US Treasury yields spike higher, putting pressure on Gold. XAU/USD fell below $1,900/oz, reaching its lowest level in three months. Gold prices tumbled following the release of US economic data. XAU/USD broke below $1,900 for the first time since mid-March and fell to $1,894.

Gold Price Forecast: XAU/USD bears keep control, focus on $1,885 and Fed inflation gauge

Gold Price stays bearish near the lowest levels since March, braces for the second consecutive weekly loss. Hawkish Federal Reserve talks, upbeat United States data underpin US Dollar strength and weigh on XAU/USD. US-China jitters, Germany’s recession fears and fewer accolades for European Central Bank hawks also favor Gold sellers. China’s official PMIs, US PCE

Exciting Gold Price Forecast: XAU/USD stands firm above the $1,900 mark, while all eyes eagerly await the US PCE Price Index for a burst...

Gold price fails to attract any buyers or build on the overnight bounce from a multi-month low. Hawkish major central banks continue to act as a headwind for the non-yielding commodity. The US Dollar stands tall near a two-week high and also contributes to capping the XAU/USD. Investors keenly await the release of the US

Jam tangan pintar membolehkan kami hidup seperti Dick Tracy dengan memberi kami pemberitahuan dan mengesan kesihatan dan kecergasan. Mereka juga menyediakan keupayaan untuk menghantar dan menerima panggilan dan mesej, memainkan muzik, menetapkan pemasa, melakukan pelbagai tugas melalui arahan suara, dan banyak lagi – semuanya di pergelangan tangan kami. Jam tangan pintar terus menjadi lebih baik dan lebih baik, tetapi apa itu Terbaik jam tangan pintar?

Bagi kebanyakan orang, kami fikir Apple Watch Series 8 ialah jam tangan pintar terbaik, tetapi hanya jika anda memiliki iPhone. Tetapi kami tahu terdapat seberapa banyak peminat telefon Android di luar sana, dan Apple Watch hanya berfungsi dengan iPhone. Jika itu anda, maka anda akan mahu Samsung Galaxy Watch 5.

Dunia jam tangan pintar yang pelbagai jauh melebihi kedua-dua model ini, jadi lihat semua cadangan utama kami sebelum membeli, kerana anda dapat mencari yang lebih baik untuk gaya hidup anda. Tanpa berlengah lagi, berikut adalah pilihan kami untuk jam tangan pintar terbaik pada tahun 2023!

Apple Watch Siri 8 Tawaran Amazon April 2023 Ulasan 4
Joe Maring / Trend Digital

Apple Watch Siri 8

Jam tangan pintar terbaik untuk iPhone

Ulasan Apple Watch Siri 8

Pro
 • Reka bentuk yang anggun dan selesa
 • Paparan besar dan cantik
 • Ciri kesihatan yang sangat baik
 • Kelajuan cas pantas
 • watchOS 9 adalah lebih baik daripada sebelumnya
 • Pengesanan kemalangan kereta
Kontra
 • Sensor suhu adalah terhad
 • Hampir sama dengan Siri 7

Mengapa anda perlu membeli ini: Ia adalah jam tangan pintar terbaik yang tersedia.

Siapa untuk: Sesiapa yang mahukan jam tangan pintar yang dibuat dengan cantik, kaya dengan ciri, mudah digunakan.

Mengapa kami memilih Apple Watch Series 8: Reka bentuk Apple Watch Series 8 mungkin tidak berbeza dengan Apple Watch Series 7, tetapi itu tidak menghalangnya dikenali serta-merta — dan juga sangat selesa dipakai. Ini penting, kerana semua faedah Apple Watch datang apabila anda memakainya, dan sebaik-baiknya sepanjang masa. Siri 8, dengan jalur kanan, boleh dipakai 24 jam sehari tanpa masalah.

Lakukan ini, dan anda mendapat semua manfaat pemantauan kesihatan, mulai dari kadar denyutan jantung dan pengukuran oksigen darah hingga elektrokardiogram, bersama-sama dengan pengesanan jatuh dan kemalangan. Selain itu, Apple Watch Series 8 juga menjejaki pergerakan dan latihan anda. Pemberitahuan muncul pada skrin tajam, berwarna-warni dan terang, dan sensitiviti sentuhan adalah tepat. Mahkota Digital pada kes itu menjadikan navigasi mudah.

Terdapat dua saiz kes – 41mm dan 45mm – jadi ia sesuai untuk semua saiz pergelangan tangan. Terdapat berpuluh-puluh jalur yang tersedia yang cepat dan mudah diubah, bateri boleh bertahan selama dua hari dengan penggunaan biasa, dan anda boleh membelinya dengan sambungan LTE untuk digunakan tanpa telefon anda. Perisian watchOS 9 terkini boleh dipercayai, dan Siri 8 akan menerima kemas kini untuk tahun-tahun akan datang.

Apa yang membuatkan Apple Watch Series 8 pemenang sedemikian ialah cara semua ciri, fungsi, aksesori dan perisian disatukan. Ia setakat ini adalah yang paling menyenangkan dan bermanfaat untuk digunakan, yang paling mudah dipelajari, dan jam tangan pintar yang paling logik dan direka dengan teliti yang boleh anda beli.

Khabar Angin Berita Samsung Galaxy Watch 5 Membuat Kebocoran Spesifikasi Semakan Harga 17
Joe Maring / Trend Digital

Samsung Galaxy Watch 5

Jam tangan pintar terbaik untuk Android

Ulasan Samsung Galaxy Watch 5

Pro
 • Reka bentuk yang ringan dan selesa
 • Penjejakan kesihatan yang kuat
 • Skrin AMOLED kelihatan sangat baik
 • Akses mudah ke apl Google
 • Kelajuan pengecasan yang sangat pantas
Kontra
 • Penjejakan suhu kulit belum tersedia
 • Kekurangan tuntutan hayat bateri

Mengapa anda perlu membeli ini: Ia kelihatan hebat, mudah digunakan, mempunyai banyak ciri kesihatan yang unik, malah harganya berpatutan.

Siapa untuk: Pemilik telefon Android yang mahukan jam tangan pintar terbaik tersedia.

Mengapa kami memilih Samsung Galaxy Watch 5: Walaupun mempunyai persamaan yang banyak dengan pendahulunya dan penambahbaikan yang agak lelaran, Galaxy Watch 5 Samsung mempunyai bateri yang lebih besar, pengecasan yang lebih pantas, reka bentuk yang tahan lama, dan penjejakan kesihatan yang dipertingkatkan. Satu-satunya perbezaan ialah Sensor BioActive 3-dalam-1 yang lebih besar di bahagian bawah, yang direka untuk data kesihatan yang lebih tepat. Jam Tangan 5 agak berat tetapi sangat selesa ia hampir hilang pada wr andaist dan amat sesuai untuk pergelangan tangan yang lebih kecil.

Paparan Super AMOLED model 40mm sentiasa pada mengukur 1.2 inci dengan resolusi 396 x 396 piksel, manakala 44mm ialah 1.4 inci pada resolusi 450 x 450. Ia mempunyai butang mudah atau antara muka leret dan warna-warna terang, dengan sensor cahaya ambien yang secara automatik menyesuaikan kecerahan dan mudah dilihat di bawah cahaya matahari langsung. Ia dikuasakan oleh chipset Exynos W920 Samsung, 1.5GB RAM dan storan dalaman 16GB. Ia menjalankan antara muka Wear OS 3.5 dan One UI Watch 4.5 Samsung.

Hayat bateri Galaxy Watch 5 dihormati, dengan penggunaan sekitar 24 jam dengan semua ciri kesihatan aktif sebelum ia memerlukan cas semula. Terdapat juga sistem pengecasan pantas yang hebat di mana 30 minit menambah 60% pada bateri. Ia juga sangat selesa dipakai, datang dalam beberapa warna, dan perisian Wear OS dengan penyesuaian Samsung pantas dan mudah digunakan. Terdapat dua saiz kes, 40mm dan 44mm, jadi ia sesuai dengan kebanyakan pergelangan tangan.

Penjejakan kesihatan pada Galaxy Watch 5 termasuk pengesanan langkah, pengesanan senaman automatik, penjejakan senaman manual, dan penjejakan tidur – semuanya disertai dengan pemantauan kadar jantung 24/7, penjejakan SpO2, aplikasi ECG, dan sensor Analisis Impedans Bioelektrik untuk melihat lemak badan, otot rangka, air badan, dan banyak lagi. Ia berada di sana dengan Apple Watch dari segi keupayaan, perisian dan reka bentuk. Ini yang jam tangan pintar untuk dibeli jika anda mempunyai telefon Android.

Apple Watch WATCH 2 Ulasan Jenis Teratas
Andy Boxall / Trend Digital

Apple Watch SE 2

Jam tangan pintar bajet terbaik untuk iPhone

Ulasan Apple Watch SE 2: Ulasan mudah, murah dan cemerlang

Pro
 • Selesa dipakai 24 jam sehari
 • Penjejakan kecergasan yang komprehensif, namun mudah digunakan
 • Perisian dan sokongan jam tangan pintar yang sangat baik
 • Pemproses terkini menyediakan semua kuasa yang diperlukan
 • Bateri dua hari
Kontra
 • Tiada skrin sentiasa hidup
 • Pengecasan bateri perlahan

Mengapa anda perlu membeli ini: Ia hampir Apple Watch Series 8, tetapi untuk lebih sedikit wang.

Siapa untuk: Sesiapa yang tidak keberatan tidak mempunyai skrin sentiasa hidup pada jam tangan pintar mereka.

Mengapa kami memilih Apple Watch SE 2: Jangan membuat kesilapan memandang rendah Apple Watch SE 2. Ia mempunyai sebahagian besar ciri yang terdapat pada Siri 8, pemproses S8 yang sama, dan ia beroperasi pada watchOS 9 terkini dengan cip wayarles W3 untuk sambungan sempurna ke iPhone anda. Tetapi ia akan dikenakan bayaran kepada anda Kurang daripada Siri 8.

Perbezaan fungsi yang besar antara Siri 8 dan Watch SE 2 adalah kekurangan skrin yang sentiasa hidup. Ini bermakna skrin SE 2 berwarna hitam sehingga anda mengangkat pergelangan tangan anda, manakala skrin Siri 8 sentiasa menunjukkan wajah dan masa jam tangan. Perbezaan lain termasuk belakang sarung komposit nilon, tatasusunan sensor dari Watch SE asal (jadi ia tidak mengesan tahap oksigen darah atau mengambil ECG), dan pengecasan yang lebih perlahan.

Tetapi apa yang anda Loo Dapatkan adalah segala-galanya. Perisian yang mudah digunakan, penjejakan kesihatan dan kecergasan yang luas, pengesanan jatuh dan bunyi, pengesanan kemalangan, pemberitahuan biasa, serta semua penyesuaian menggunakan jalur yang berbeza. Ia datang dalam dua saiz, 40mm atau 44mm, dan beberapa pilihan warna. Ciri penjejakan kesihatan yang terlepasnya tidak akan menjejaskan semua orang, dan jika anda boleh hidup tanpa skrin yang sentiasa hidup, Apple Watch SE 2 akan melayani anda serta Siri 8.

Samsung Galaxy Watch4 Ulasan Watch 4 Imej Ciri
Ajay Kumar / Trend Digital

Samsung Galaxy Watch 4

Jam tangan pintar bajet terbaik untuk Android

Ulasan Samsung Galaxy Watch 4: Jam tangan pintar Wear OS terbaik untuk pergelangan tangan yang lebih kecil Ulasan

Pro
 • Kesesuaian dan saiz yang selesa
 • Ciri kecergasan dan pengesanan kesihatan yang sangat baik
 • Gandingan lancar dengan peranti Samsung
 • Hayat bateri dua hari
Kontra
 • Bezel digital Finicky
 • Penjejakan senaman automatik boleh menjadi tidak konsisten

Mengapa anda perlu membeli this: Bukan semua yang berbeza dengan Galaxy Watch 5, tetapi ia boleh didapati pada harga yang lebih murah.

Siapa untuk: Sesiapa yang mahukan jam tangan pintar yang lebih murah untuk telefon Android anda yang masih kelihatan moden dan tidak berkompromi dengan ciri.

Mengapa kami memilih Samsung Galaxy Watch 4: Galaxy Watch 4 mungkin telah keluar pada tahun 2021, tetapi jangan lulus dengan menganggap ia sudah lapuk. Tidak semua perbezaan antara ia dan Galaxy Watch 5, dan kerana ia boleh didapati dengan harga yang hebat, yang menjadikannya pembelian yang sangat masuk akal jika anda mahukan jam tangan pintar yang hampir sama dengan model terkini.

Perlu diingat bahawa walaupun kami mengesyorkan Galaxy Watch 4, Samsung juga mengeluarkan Galaxy Watch 4 Classic bersama-sama dengannya, yang mempunyai reka bentuk yang lebih seperti jam tangan dan bezel berputar fizikal untuk navigasi mudah. Anda lebih cenderung untuk mencari Watch 4 pada harga yang baik, tetapi jika anda melihat Klasik, lihatlah kerana bezel berputar lebih tepat daripada versi sensitif sentuhan Watch 4.

Galaxy Watch 4 didatangkan dalam dua saiz, 40mm dan 44mm, dan tahan air dan habuk IP68. Hayat bateri hebat, dengan dua hari mungkin dengan penggunaan purata, termasuk penjejakan tidur. Malangnya, pengecasan perlahan hampir dua jam untuk mencapai 100%. Ia mempunyai sensor biometrik yang serupa di bahagian belakang ke Galaxy Watch 5, dan akan mengukur komposisi badan seperti itu, bersama-sama dengan semua pengesanan kesihatan yang dijangkakan yang lain.

Sekiranya anda tidak perlu memiliki teknologi terkini dan lebih suka mencari tawaran yang tidak mempunyai banyak kompromi, Galaxy Watch 4 pasti untuk anda.

Ulasan Ultra Apple Watch pada Poket Pergelangan Tangan
Andy Boxall / Trend Digital

Apple Watch Ultra

Jam tangan pintar premium terbaik untuk iPhone

Ulasan Ultra Apple Watch

Pro
 • Binaan yang sangat tahan lama
 • Bahan mewah
 • Hayat bateri tiga hari
 • Ciri khas yang dinilai secara pakar
 • Reka bentuk yang bercirikan
 • Adakah semua yang Siri 8 lakukan
 • LTE sebagai standard
Kontra
 • Dua kali ganda harga Siri 8

Mengapa anda perlu membeli ini: Ia adalah jam tangan pintar utama untuk iPhone, dan juga mampu menakjubkan.

Siapa untuk: Pengembara, penyelam, pejalan kaki, pelari, dan sesiapa sahaja yang mahukan jam tangan pintar tanpa kompromi dan membuat kenyataan di pergelangan tangan mereka.

Mengapa kami memilih Apple Watch Ultra: Apple boleh mempromosikan Apple Watch Ultra sebagai jam tangan pintar pengembaraan, sesuai kebanyakannya untuk mereka yang menikmati semua jenis usaha luar. Tetapi jika itu bukan anda, jangan abaikan jam tangan pintar yang hebat ini. Ia melakukan semua yang dilakukan oleh Apple Watch Series 8, dengan sarung titanium 49mm, kristal nilam di atas skrin, seramik pada bahagian belakang kes, dan bateri yang boleh bertahan beberapa hari dengan sekali cas. Ia besar, sukar, dan berani, tetapi juga sangat berkebolehan.

Apa yang dilakukannya di luar Siri 8? Skrin lebih besar dan lebih cerah, terdapat butang Tindakan oren yang boleh disesuaikan di sisi kes itu, LTE datang sebagai standard, ia mempunyai siren amaran kecemasan untuk menarik perhatian, dan ia sesuai untuk kegunaan menyelam. Mod bateri Kuasa Rendah memanjangkan penggunaan kepada lebih daripada 60 jam, dan kes itu memenuhi piawaian MIL-STD-810H dan tahan habuk IPX8, dan mempunyai rintangan air 100 meter juga. Ia dilengkapi dengan pilihan jalur Ultra unik anda, yang direka untuk memenuhi aktiviti pilihan anda, tetapi berfungsi dengan mana-mana tali Apple Watch juga.

Semua ciri tambahan telah difikirkan dengan baik, hingga ke reka bentuk dan pilihan bahan, dan walaupun dua kali ganda harga Siri 8 dan mempunyai fungsi yang sangat serupa, ada sesuatu yang sangat istimewa mengenai Ultra. Ia mempunyai beberapa watak untuknya, dan itu jarang ditemui dalam jam tangan pintar. Kebanyakan orang akan baik-baik saja memiliki Siri 8, yang lebih boleh dipakai semalaman, tetapi jika anda tergoda oleh Ultra dan fikir anda akan menggunakan kelayakannya yang mencabar, kami katakan pergi untuk itu. Anda tidak akan kecewa dengan jam tangan pintar yang sangat istimewa ini.

Mobvoi Ticwatch Pro 5 Ulasan Poket Pergelangan Tangan
Andy Boxall / Trend Digital

Mobvoi TicWatch Pro 5

Jam tangan pintar premium terbaik untuk Android

Ulasan Mobvoi TicWatch Pro 5

Pro
 • Sistem dwi-skrin pintar
 • Hayat bateri empat hari
 • Jam tangan pintar berprestasi tinggi
 • Perisian yang bersih dan boleh dipercayai
 • Maklum balas haptik yang berkualiti
Kontra
 • Satu saiz dan warna sahaja
 • Tiada opsyen selular
 • Pepijat penjejakan kecergasan memerlukan pembaikan

Mengapa anda perlu membeli ini: Cip terkini, hayat bateri empat hari, dan perisian licin menjadikannya jam tangan pintar yang benar-benar premium.

Siapa untuk: Sesiapa yang mahukan teknologi terbaik dan hayat bateri terpanjang dari jam tangan pintar mereka.

Mengapa kami memilih Mobvoi TicWatch Pro 5: Mobvoi TicWatch Pro 5 akan dikenakan biaya $ 350, tetapi ia bernilai kos tambahan ke atas apa yang anda akan belanjakan pada asas $ 280 Samsung Galaxy Watch 5. Ia adalah jam tangan pintar Android terpantas dan paling lancar yang telah kami gunakan, dan ia mengembalikan hayat bateri yang kebanyakan orang lain tidak boleh hampir dipadankan. Ia mungkin tidak menggunakan titanium dan kristal nilam dalam pembinaannya, tetapi ia adalah “premium” dalam setiap aspek lain.

Mobvoi terus menggunakan susun atur dwi-skrinnya yang bijak, di mana skrin OLED standard ditindih oleh panel berbeza yang digunakan semata-mata untuk tugas yang sentiasa hidup. Ia lebih berguna di sini daripada model TicWatch sebelumnya, menunjukkan maklumat tambahan di luar masa dan tarikh sahaja, dan ia memainkan peranan penting dalam menjadikan bateri bertahan selagi ia berlaku. Ia tidak memerlukan usaha untuk digunakan, tetapi sangat bermanfaat.

Di dalam TicWatch Pro 5 ialah pemproses Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1. Ia adalah jam tangan pintar pertama yang menampilkan cip, dan ia adalah penghibur yang sangat mengagumkan. Pakai OS 3.5 sangat pantas dan sangat lancar, menghilangkan memori begitu banyak jam tangan pintar Android yang berprestasi buruk dari masa lalu. Ia kelihatan cekap juga – apabila dipasangkan dengan susun atur dwi-skrin, bateri TicWatch Pro 5 bertahan selama kira-kira empat hari sebelum ia memerlukan pengisian semula.

Untuk mendapatkan pengalaman jam tangan pintar yang benar-benar premium ini, anda perlu bersabar dengan saiz TicWatch Pro 5. Ia mempunyai kes 46mm, dan itulah satu-satunya saiz yang ada. Reka bentuknya licin, tetapi ia hanya datang dalam warna hitam dan pada tali silikon, jadi tidak banyak ruang untuk pemperibadian di sini. Ia tahan lama, walaupun, dengan keliatan MIL-STD-810G dan rintangan air.

Mobvoi TicWatch Pro 5 adalah kuasa teknikal. Ia menunjukkan Wear OS lebih baik daripada jam tangan pintar lain, dan ia mempunyai hayat bateri yang menjadikan model lain kabur. Jika anda menghargai bahan seperti titanium dan kristal nilam pada jam tangan pintar premium anda berbanding kuasa dan spesifikasi, kemudian lihat Samsung Galaxy Watch 5 Pro sebaliknya.

Garmin VivoMove Poket Ulasan Trend
Andy Boxall / Trend Digital

Garmin Vivomove Trend

Jam Tangan Pintar Hibrid Terbaik

Ulasan Trend Garmin Vivomove

Pro
 • Reka bentuk hibrid, bergaya
 • Skrin tersembunyi jelas dan tajam
 • Platform kesihatan yang komprehensif
 • Tiada yuran langganan berterusan
 • Pengecasan tanpa wayar
Kontra
 • Skrin reflektif menghalang kebolehlihatan
 • Tindak balas perlahan
 • Tali standard tidak begitu selesa

Mengapa anda perlu membeli ini: Ia adalah gabungan ideal reka bentuk jam tangan yang baik dan teknologi penjejakan kecergasan.

Siapa untuk: Sesiapa yang tidak mahu jam tangan pintar mereka kelihatan terlalu berteknologi, tetapi tidak bersedia berkompromi dengan pengesanan kecergasan.

Mengapa kami memilih Trend Garmin Vivomove: Garmin Vivomove Trend ialah jam tangan pintar hibrid, dan ia mempunyai telefon bimbit fizikal dan bukannya skrin OLED yang terang untuk menunjukkan masa, tetapi ia juga memegang rahsia. Di bawah telefon bimbit, muka adalah skrin! Ia hanya menyala apabila diperlukan, dan sepanjang masa, Trend Vivomove kelihatan seperti jam tangan bergaya biasa. Ia adalah titik jualan yang besar, dan pelbagai warna yang ada menjadikan Trend Vivomove lebih sejuk untuk dipakai.

Walau bagaimanapun, Garmin memahami bahawa hanya kerana anda mahukan reka bentuk yang bergaya tidak bermakna anda bersedia untuk berkompromi dengan teknologi. Trend Vivomove menggunakan sistem dan aplikasi pengesanan kesihatan terperinci yang sama dan berkuasa yang terdapat pada jam tangannya yang lebih sportier, dan tatasusunan sensor di belakang jam tangan memantau kadar denyutan jantung dan oksigen darah anda, manakala perisian pada jam tangan menjejaki semua latihan anda dengan mudah.

Lebih-lebih lagi, semua penjejakan dan metrik kesihatan dan kecergasan Garmin tersedia tanpa langganan, yang membezakannya daripada model gaya hidup daripada Fitbit dan Whoop. Bateri berlangsung selama kira-kira seminggu dengan sekali cas, dan walaupun anda boleh mengecasnya kembali menggunakan pengecas proprietari yang disertakan, Trend Vivomove juga serasi dengan pengecas wayarles Qi. Ini bermakna anda boleh menggunakan pengecas wayarles yang sama untuk jam tangan pintar anda seperti yang anda lakukan untuk andatelefon r.

Reka bentuk hibrid Garmin Vivomove Trend mungkin mengenai fesyen, tetapi apa yang ada di dalamnya sangat berkebolehan, menjadikannya pilihan yang ideal untuk sesiapa sahaja yang tidak mahukan jam tangan pintar skrin sentuh penuh.

Tag Heuer disambungkan Calibre E4 Ulasan Depan
Andy Boxall / Trend Digital

Tag Heuer disambungkan berkaliber E4

Jam tangan pintar mewah terbaik

Tag Heuer Connected Calibre E4 Review

Pro
 • Aplikasi Tag Heuer Sports sangat baik
 • Sapphire mewah, seramik, dan binaan keluli
 • Skrin tajam dan resolusi tinggi
 • Saiz 42mm sesuai untuk kebanyakan orang
Kontra
 • Tiada sensor Sp02
 • Tidak dapat menerima panggilan

Mengapa anda perlu membeli ini: Ia adalah jam tangan pintar muktamad yang dibuat oleh pembuat jam mewah.

Siapa untuk: Jika anda menghargai pendekatan pembuat jam mewah untuk reka bentuk dan kebolehgunaan, rangkaian Berkaliber Terhubung adalah untuk anda.

Mengapa kami memilih Tag Heuer Connected Calibre E4: Terdapat dua model Calibre E4 Terhubung yang berbeza, satu dengan kes 42mm dan satu lagi dengan kes 45mm. Kami mengesyorkan kes 42mm secara keseluruhan, kerana ia akan sesuai dengan lebih banyak saiz pergelangan tangan, tetapi jika anda gembira memakai jam tangan yang lebih besar, 45mm Connected Calibre E4 mempunyai reka bentuk yang sedikit berbeza yang mungkin menarik lebih banyak. Tag Heuer juga telah mengeluarkan pelbagai edisi khas, termasuk model khusus golf dan satu dengan kerjasama Porsche.

Tetapi mengapa membeli jam tangan pintar mewah? Ini semua mengenai reka bentuk, bahan, dan tali. Calibre E4 Terhubung diperbuat daripada keluli tahan karat dan mempunyai bezel seramik, dan dilengkapi dengan sama ada keluli, getah, atau tali kulit yang dilengkapi dengan clasp lipat tag Heuer yang sangat baik. Penolak berasa hampir mekanikal, mahkota berputar, dan reka bentuknya elegan dan berkelas. Ia adalah dunia selain daripada reka bentuk jam tangan pintar ke hadapan teknologi.

Di bahagian belakang ialah penderia kadar denyutan jantung supaya ia akan menjejaki semua latihan anda, jam tangan menerima pemberitahuan daripada telefon anda dan ia serasi dengan Android dan iOS. Ia dilengkapi dengan perisian Wear OS Google, dan berita baiknya ialah kemas kini kepada Wear OS 3 sepatutnya tersedia semasa anda membaca ini, membawa jam tangan pintar sehingga kini. Ia juga mengekalkannya kompetitif, kerana Sidang Kemuncak Montblanc 3 telah memasang Wear OS 3 semasa pelancaran. Jam tangan pintar Montblanc adalah alternatif yang baik jika anda tidak menyukai reka bentuk Tag Heuer atau pilihan muka jam tangannya.

Mana-mana jam tangan mewah mesti membuat anda berasa istimewa apabila anda memakainya, dan Tag Heuer Connected Calibre E4 berjaya membawa sesuatu yang istimewa itu ke dalam dunia jam tangan pintar.

Garmin Forerunner 265 Ulasan 4
Joe Maring / Trend Digital

Garmin Forerunner 265

Jam tangan pintar kecergasan terbaik

Ulasan Garmin Forerunner 265

Pro
 • Sangat selesa
 • Skrin AMOLED yang indah
 • Alat kesihatan / kecergasan yang luar biasa
 • Sangat disesuaikan
 • Hayat bateri 4-plus hari
 • Tidak memerlukan sebarang langganan
Kontra
 • Ciri pintar terhad
 • Pengecas proprietari

Mengapa anda perlu membeli ini: Anda mendapat semua kepakaran dan ciri kecergasan Garmin dalam jam tangan pintar yang kemas dengan skrin sentuh.

Siapa untuk: Ia adalah yang terbaik untuk pelari dan penagih sukan, tetapi juga boleh membuktikan motivasi bagi sesiapa sahaja yang ingin meningkatkan kecergasan mereka.

Mengapa kami memilih Garmin Forerunner 265: Siri Garmin’s Forerunner, seperti namanya, menyasarkan pelari — dan model 265 terletak di tengah-tengah pilihan yang ada. Tetapi hanya kerana ia paling sesuai untuk berlari, jangan berfikir bahawa ia tidak boleh melakukan apa-apa lagi, kerana ini adalah kecergasan yang boleh dipakai sepenuhnya yang akan memastikan kebanyakan penagih kecergasan bermotivasi dan berpuas hati.

Kes 46mm dan berat 47 gram bermakna ia akan kelihatan dan terasa agak besar pada pergelangan tangan anda berbanding Apple Watch Series 8 atau Galaxy Watch 5, tetapi jalur 22mm mempunyai banyak pelarasan atau boleh ditukar dengan cepat untuk yang lain jika anda ingin jazz sehingga rupa yang agak jelas. Data dibentangkan pada skrin sentuh AMOLED resolusi tinggi, dan terdapat butang pada kes itu untuk memudahkan menavigasi bergerak atau semasa memakai sarung tangan.

Ia mempunyai tatasusunan sensor penuh untuk memantau kadar denyutan jantung dan tahap oksigen darah, serta platform Garmin menyediakan banyak data tambahan mengenai senaman, gaya hidup dan tidur anda. Ia juga mengembalikan motivasi yang banyak dan boleh membantu anda meningkatkan f andaitness dan cuba rancangan yang berbeza untuk memastikan perkara menarik. Bateri bertahan antara empat dan tujuh hari, bergantung pada penggunaan anda, dan ia dicas semula dalam masa kira-kira sejam.

Jika harga tinggi Garmin Forerunner 265 dan reka bentuk yang gemuk meletakkan anda, maka kami mengesyorkan menyemak sedikit lebih murah dan lebih bergaya, tetapi sama-sama mampu, Polar Pacer Pro sebaliknya.

Garmin Forerunner 955 Ulasan Suria pada WRIST 7
Andrew Martonik / Trend Digital

Garmin Forerunner 955 Solar

Jam tangan pintar terbaik untuk pelari maraton

Garmin Forerunner 955 Ulasan Suria

Pro
 • Hayat bateri yang luar biasa
 • Penjejakan GPS yang konsisten tepat
 • Skrin sentuh dan navigasi 5 butang
 • Skrin yang mudah dibaca dalam semua keadaan
 • Ciri kecergasan dan kesihatan yang hebat
Kontra
 • Versi solar berlebihan untuk kebanyakan pelari
 • Ciri teras yang sama dengan Forerunners yang lebih rendah

Mengapa anda perlu membeli ini: Ini adalah jam tangan pintar terbaik untuk kebolehpercayaan, kesihatan dan kecergasan, dan kelajuan menjejaki larian anda.

Siapa untuk: Jam tangan ini adalah untuk pelari peringkat tinggi yang memerlukan peranti yang besar dan tepat untuk mengesan kemajuan mereka.

Mengapa kami memilih Garmin Forerunner 955 Solar: Garmin ialah kegemaran besar pelari dan atas sebab yang baik: Ia mempunyai gabungan ciri, reka bentuk dan prestasi yang betul, termasuk wajah yang mudah dilihat walaupun di bawah cahaya matahari langsung. Jam tangan ini mempunyai skrin sentuh warna 1.3 inci yang sentiasa hidup, resolusi tinggi, bebas silau, pelbagai mod penjejakan GPS kesihatan dan kecergasan dan sensor, statistik latihan dan prestasi dan analisis, luaran lasak kalis air, storan 32GB, bateri besar dan pengecasan solar yang boleh dipadankan dengan iPhone dan telefon Android. Walaupun ia mungkin berlebihan untuk berjoging pagi anda, mereka yang terlibat dalam triatlon atau ultramarathon akan menghargai fungsi barisan teratas Forerunner 955. Ia tidak datang murah. Jam tangan berharga $ 600 untuk model Solar, dan $ 100 kurang untuk model bukan solar.

Forerunner 955 bukan jam tangan fesyen – badan plastik Garmin adalah utilitarian dengan cincin suria di sekeliling skrin. Penutup skrin adalah kaca Gorilla Glass DX tanpa pecah. Anda boleh menavigasi melalui skrin sentuh atau menggunakan butang fizikal lima butang Garmin. Garmin cemerlang dalam penjejakan GPS yang tepat, dan 955 dilengkapi dengan mod penjejakan GPS tambahan.

Untuk jenama Garmin, hayat bateri adalah yang terpenting. Model Solar mendapat hayat bateri selama 20 hari dalam mod jam tangan pintar ringkas semasa disambungkan ke telefon anda, ditambah 42 hingga 49 jam penggunaan dalam mod GPS. Hayat bateri yang dipertingkatkan solar adalah berdasarkan kira-kira tiga jam sehari di luar rumah dalam 50,000 cahaya matahari lux atau tujuh jam dalam mod GPS dengan pendedahan berterusan kepada 50,000 lux. Mari kita katakan bahawa pelari luar mungkin akan mendapat manfaat daripada ciri solar. Jam tangan berlangsung selama dua minggu tanpa mengecas.

Fitbit Sense 2 Ulasan 9
Andy Zahn / Trend Digital

Fitbit Sense 2

Jam tangan pintar terbaik untuk Fitbit

Ulasan Fitbit Sense 2

Pro
 • Antara muka yang sangat responsif
 • Paparan yang sangat baik
 • Lasak dan sangat tahan air
 • Kecergasan lanjutan dan pengesanan kesihatan
 • Selesa dipakai
Kontra
 • Agak mahal
 • Kualiti audio untuk panggilan tidak hebat

Mengapa anda perlu membeli ini: Ini adalah jam tangan pintar yang menarik dan berfungsi yang dapat mengesan tahap kecergasan dan tekanan.

Siapa untuk: Sesiapa yang memerlukan jam tangan untuk membantu memberi tumpuan kepada kesihatan mereka.

Mengapa kami memilih Fitbit Sense 2: Walaupun tuntutan Fitbit untuk kemasyhuran mungkin bermula dengan mengukur langkah-langkah, hari ini ia dikenali sebagai jam tangan pintar canggih dengan semua hiasan. Sense 2 adalah peranti mewah yang menarik yang tersedia dalam pelbagai kemasan dan warna luaran. Ia mempunyai paparan cantik dengan hitam dalam dan warna-warna cerah yang mudah dibaca walaupun dalam cahaya terang, di samping pengesanan gerakan. Skrin sentuh responsif tanpa masalah ketinggalan atau pengiktirafan yang ketara, dan menavigasi menu menggunakan mahkota adalah intuitif. Ia mempunyai audio panggilan telefon yang berfungsi, dan walaupun ia adalah ciri yang bagus untuk dimiliki, ia tidak cemerlang dari segi bunyi, jadi anda mungkin tidak menggunakannya terlalu banyak.

Sense 2 adalah sukar dan tahan lama dan berlangsung selama enam hari dengan sekali caj. Ia tahan air pada 164 kaki dan dinilai operate antara -14 dan 113 darjah Fahrenheit. Jam tangan mudah digunakan sebaik sahaja anda menyiapkan semuanya dengan betul – yang mungkin mengambil sedikit tindakan. Anda perlu memberikan banyak kebenaran sebelum peranti berfungsi sepenuhnya, dan beberapa isu persediaan terbukti menjadi pencalar kepala. Seperti peranti Fitbit lain, Sense 2 menjejaki langkah dan kadar denyutan jantung anda tetapi pergi lebih jauh lagi. Sense 2 boleh mengesan fibrilasi atrium menggunakan aplikasi elektrokardiogram dan boleh mengukur tahap oksigen darah. Jam tangan ini mempunyai sensor tindak balas badan untuk mengesan dan menguruskan tekanan dan mengesan aktiviti ElectroDermal, kadar jantung, kebolehubahan kadar jantung, dan suhu kulit. Ini boleh membantu anda mengurangkan tahap tekanan anda dari masa ke masa.

Jika anda mahukan perisian Fitbit pada peranti dengan reka bentuk yang lebih seperti jam tangan, lihat Jam Tangan Google Pixel. Walaupun ia mungkin cacat, dan kes itu hanya datang dalam satu saiz, sesetengah akan menghargai reka bentuk minimalis dan perisian Wear OS 3 Google lebih banyak.

Soalan yang kerap ditanya

Jam tangan pintar manakah yang berfungsi dengan telefon pintar saya?

Walaupun ia kelihatan seperti soalan rumit, ini menghairankan mudah. Jika anda memiliki telefon Android, maka anda boleh menggunakan sebarang jam tangan pintar dengan perisian Wear OS Google. Anda juga boleh menggunakan kebanyakan jam pintar daripada syarikat seperti Withings, Huawei, Amazfit dan lain-lain. Satu-satunya yang anda Tidak gunakan ialah Apple Watch.

Jika anda memiliki iPhone, anda boleh menggunakan Apple Watch (jelas) dan kebanyakan jam tangan pintar lain juga, dengan syarat ia mempunyai aplikasi yang serasi. Pakai jam tangan OS dulu serasi dengan iPhone, tetapi model terbaru seperti Galaxy Watch 5 dan Galaxy Watch 5 Pro ialah Tidak.

Apa itu Pakai OS?

Google dan Samsung bekerjasama untuk mencipta sistem pengendalian perisian untuk boleh pakai yang dipanggil Wear OS 3. Projek bersama itu menggabungkan kedua-dua platform Wear OS dan Tizen, bersama-sama dengan kepakaran kecergasan daripada Fitbit. Jam tangan pintar pertama dengan perisian ini ialah Galaxy Watch 4 dan Galaxy Watch 4 Classic, tetapi kini terdapat lebih banyak lagi, terutamanya model Samsung yang lebih baharu seperti Samsung Galaxy Watch 5 dan Samsung Galaxy Watch 5 Pro.

Berapa tahan lama jam tangan pintar?

Kerana ia berada di pergelangan tangan anda, jam tangan pintar terdedah kepada bahaya. Mereka mudah untuk mengetuk sesuatu dan sering boleh basah. Adakah ini bermakna anda mesti lebih berhati-hati dengan jam tangan anda? Ramai yang mempunyai penarafan rintangan air IP68 hari ini, dan beberapa jam tangan pintar memenuhi piawaian ketenteraan untuk keliatan dan akan menahan rawatan yang lebih keras daripada yang lain. Jika anda ingin memastikan anda boleh memakai peranti pilihan anda di bilik mandi atau pergi berenang, maka anda perlu memikirkan rintangan air jam tangan pintar dan mencari penarafan IP atau ATM.

Adakah saya memerlukan jam tangan pintar dengan GPS?

Jika anda seorang pelari dan berhasrat untuk menggunakan jam tangan pintar anda untuk mengesan laluan, dan anda tidak mahu berlari dengan telefon anda, maka ya, anda memerlukan GPS. Kebanyakan jam tangan pintar moden datang dengan GPS sebagai standard, jadi anda mungkin mendapati ia sudah siap dan menunggu jika anda memerlukannya. Jika jam tangan pintar anda tidak mempunyai GPS, maka sesetengah boleh menggunakan GPS telefon anda apabila disambungkan, tetapi ia akan menjadi lebih perlahan untuk dikendalikan. Satu perkara yang perlu diingat ialah menggunakan GPS akan menghabiskan bateri di jam tangan lebih cepat daripada biasa. Sekiranya anda betul-betul bimbang tentang ketepatan GPS, pertimbangkan untuk mendapatkan Apple Watch Ultra atau Garmin Forerunner 955 Solar.

Bolehkah jam tangan pintar saya menggunakan pelan data saya?

Jika jam tangan pintar anda menyambung ke telefon pintar anda menggunakan Bluetooth, maka semua data yang diperlukan datang dari telefon anda tanpa caj tambahan kepada anda. Ini berubah jika anda membeli jam tangan pintar dengan 4G LTE, seperti versi LTE Apple Watch. Apabila jam tangan pintar mempunyai sambungan data sendiri, ia boleh digunakan sendiri tanpa disambungkan ke telefon pintar anda, bersedia untuk membuat panggilan, menerima mesej, dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, anda perlu membayar tambahan untuk keistimewaan tersebut. Jumlahnya berbeza-beza bergantung pada pembawa dan pelan semasa anda, tetapi mengharapkan untuk membayar sekitar $ 10 sebulan untuk mendayakan sambungan 4G LTE pada jam tangan pintar anda.

Adakah jam tangan pintar baharu akan berfungsi dengan telefon lama saya?

Jika telefon Android atau iPhone anda dibeli dalam tempoh tiga atau empat tahun yang lalu, maka jawapannya hampir pasti ya. Untuk sesetengah konteks, Galaxy Watch 5 dan Watch 5 Pro berfungsi dengan mana-mana telefon Android yang menjalankan Android 8.0 atau lebih baru. Apple Watch Series 8 dan Watch Ultra serasi dengan iPhone yang menjalankan iOS 16 — bermakna mana-mana model daripada iPhone 8 dan lebih baharu.

OS jam tangan pintar manakah yang terbaik?

Setiap sistem pengendalian jam pintar adalah berbeza, iaitu dengan mengatakan bahawa satu sistem pengendalian tidak secara objektif lebih baik daripada yang lain. Sebaliknya, OS “terbaik” adalah yang serasi dengan telefon pintar anda. Jika anda mempunyai peranti Android, jam tangan yang menjalankan Wear OS kemungkinan besar pilihan terbaik. Ia agak mudah digunakan, mempunyai pilihan aplikasi yang baik, dan mempunyai set ciri yang mantap. Jika anda mempunyai iPhone — dan ini tidak mengejutkan — anda perlu mendapatkan Apple Watch.

Sekiranya anda membeli jam tangan pintar?

Jadi, anda fikir anda mahukan jam tangan pintar? Adakah awak pasti? Lagipun, tidak seperti telefon pintar, tiada siapa yang benar-benar Keperluan jam tangan pintar.

Walau bagaimanapun, kerana pengeluar akhirnya menyedari bahawa jam tangan pintar perlu kelihatan baik, mereka jauh lebih menggoda daripada sebelumnya. Hayat bateri satu hari dan skrin sentuh pada jam tangan masih sukar untuk ditelan bagi sesetengah orang, tetapi itulah sebabnya jam tangan pintar hibrid dicipta – dan kaedah prestasi dan kawalan bateri sentiasa menjadi lebih baik.

Sekiranya anda tidak bersedia untuk komited dengan jam tangan pintar skrin sentuh tetapi masih ingin mencuba beberapa ciri pintar, pilihan jam tangan hibrid yang besar telah membuat anda dilindungi. Mereka selalunya berharga separuh daripada apa yang akan anda bayar untuk Apple Watch termurah, pautan dengan mana-mana telefon pintar, dan menyediakan jam tangan tradisional yang dipadankan dengan pengalaman pintar yang bersambung.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_imgspot_img