Apple AirPods Pro 2 vs. AirPods 3: mana yang patut anda beli?

GOLD: US Dollar Hits Supply Zone, What Next?

Here's the latest news from Federal Reserve Chair Jerome Powell. While speaking at a conference in Portugal, Powell expressed optimism about the US economy and decreased the possibility of a recession, stating that the economy has shown resilience and is still growing, albeit at a modest pace. He acknowledged the possibility of a recession but

Gold Price Forecast: XAU/USD resilient despite Fed’s rate hike speculations on solid US data

Gold price regains momentum above $1900 despite increased odds of Fed rate hikes. US economic data underscores robust growth, pushing XAU/USD to test 200-day EMA. Treasury bond yields soar, underpinning projections of higher rates and potential headwinds for Gold demand. Gold price recovers some ground after sliding below the $1900 figure for the first time

Gold Price Forecast: XAU/USD to find a major floor at the 200-DMA of $1,856 – Credit Suisse

The decline in Gold is now on the cusp of Credit Suisse’s target of price and retracement support at $1,900/1,890. The bank analyzes XAU/USD technical outlook. Weekly close below $1,856 to reinforce the longer-term sideways range Gold has declined to our core target of $1,900/1,890 and with the rising 200-DMA seen not far below at

Breaking: ​​​​​​​Gold drops below $1,900 for the first time since mid-March

Stronger-than-expected US economic data boosts the US Dollar across the board. US Treasury yields spike higher, putting pressure on Gold. XAU/USD fell below $1,900/oz, reaching its lowest level in three months. Gold prices tumbled following the release of US economic data. XAU/USD broke below $1,900 for the first time since mid-March and fell to $1,894.

Gold Price Forecast: XAU/USD bears keep control, focus on $1,885 and Fed inflation gauge

Gold Price stays bearish near the lowest levels since March, braces for the second consecutive weekly loss. Hawkish Federal Reserve talks, upbeat United States data underpin US Dollar strength and weigh on XAU/USD. US-China jitters, Germany’s recession fears and fewer accolades for European Central Bank hawks also favor Gold sellers. China’s official PMIs, US PCE

Exciting Gold Price Forecast: XAU/USD stands firm above the $1,900 mark, while all eyes eagerly await the US PCE Price Index for a burst...

Gold price fails to attract any buyers or build on the overnight bounce from a multi-month low. Hawkish major central banks continue to act as a headwind for the non-yielding commodity. The US Dollar stands tall near a two-week high and also contributes to capping the XAU/USD. Investors keenly await the release of the US

Tanpa terlalu memikirkannya, apabila memikirkan untuk mendapatkan sepasang fon telinga tanpa wayar baharu, jenis minda kepala lurus ke arah AirPods putih omnipresent Apple — terutamanya jika anda pengguna Apple. Tetapi apabila memutuskan sepasang AirPods mana yang terbaik untuk anda, pilihan utama adalah generasi terkini dua tawaran syarikat, AirPods 3 dan AirPods Pro 2. Tetapi mana yang patut anda pilih?

AirPods generasi ketiga klasik yang direka separa terbuka menerima kemas kini utama pada tahun 2021 dan pergi untuk $ 179 (dengan kes pengecasan MagSafe) dan $ 169 (dengan kes Lightning). Dengan kemas kini itu, mereka mendapat bunyi Audio Spatial pengesanan kepala Apple yang mendalam dan EQ Adaptif. Tetapi ciri AirPods Pro generasi kedua yang selamat, dalam bentuk telinga yang disukai ramai, semua yang ditawarkan oleh AirPods 3, serta pembatalan hingar aktif (ANC) dengan mod ketelusan adaptif dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, semua ini akan memberi anda $ 249.

Apabila ia datang kepada hanya fon telinga yang lebih baik, sudah tentu, AirPods Pro 3 yang lebih premium mengambil kek. Tetapi mungkin anda tidak memerlukan ANC AirPod Pro 2 dan ciri tambahan dan lebih suka menjimatkan $ 70 dengan mendapatkan AirPods 3. Pilihannya adalah milik anda, tetapi mari bandingkan untuk membantu anda membuat keputusan.

Patut dan selesa

Wanita berlari sambil memakai Airpods 3rd Gen baru.

Ia bukan secara tidak sengaja bahawa fon telinga iPod asal Apple menjadi begitu popular (dan ikonik) — lagipun, reka bentuk satu saiz yang sesuai untuk semua orang adalah sempurna untuk kebanyakan orang. Bagi kebanyakan orang, bagaimanapun, fit telah kurang. Plastik keras mereka boleh menjadi tidak selesa selama berjam-jam penggunaan yang berpanjangan, dan ia boleh dipukul atau terlepas betapa mudahnya mereka tinggal di telinga (seperti cap jari, telinga semua orang sedikit unik). AirPods 3 mengemas kini reka bentuk untuk muat bulat dan lebih lengkap yang direka untuk membantu menangani beberapa masalah ini.

AirPods Pro generasi pertama menangani masalah ini dengan reka bentuk semula yang merangkumi tiga saiz petua silikon yang boleh disesuaikan, membolehkan fon telinga sesuai dengan pelbagai bentuk telinga. AirPods Pro generasi kedua meneruskan reka bentuk ini, malah menambah saiz telinga tambahan yang lebih kecil. Petua silikon membolehkan meterai yang lebih baik dan lebih selesa, terutamanya apabila dipakai untuk jangka masa yang lebih lama. Kesesuaian yang selesa juga memastikan tunas tetap diletakkan walaupun semasa latihan yang paling ketat. AirPods Pro 2 juga mempunyai sistem bolong belakang yang unik yang membantu mengurangkan rasa tekanan di dalam telinga, yang sering dikaitkan dengan fon telinga pengedap ketat.

Sekiranya anda tidak pasti petua saiz yang terbaik untuk anda, Apple juga memikirkannya. Menggunakan mikrofon dan pemacu pembesar suara di setiap fon telinga, serta apl Ujian Fit Petua Telinga, anda boleh mengukur tahap bunyi untuk membantu menentukan sama ada anda paling sesuai atau jika anda harus mencuba saiz yang berbeza.

Pemenang: AirPods Pro 2

Kualiti bunyi

Pemacu audio AirPods Pro 2.
Apple

Kami tidak akan berpura-pura bahawa AirPods 3 boleh mendahului AirPods Pro 2 di jabatan kualiti bunyi, tetapi bunyi adalah subjektif dan anda mungkin tidak memerlukan semua loceng dan wisel yang dimiliki oleh AirPods Pro 2s, jadi kami hanya akan membandingkan dan anda boleh mengambilnya dari sana.

AirPods Pro 2 mempunyai bunyi yang sangat baik, seperti yang dipertimbangkan oleh pengulas kami Simon Cohen, yang memuji “bass punchy, dan frekuensi tinggi yang sangat jelas,” serta “bunyi yang menyenangkan,” yang sebahagian besarnya boleh dikaitkan dengan pemacu penyelewengan rendah baru dan penguat julat dinamik tinggi Apple dimasukkan ke dalamnya.

Dengan itu, Cohen juga memuji kualiti bunyi AirPods 3, dan apabila dia menyemaknya pada akhir tahun 2021, dia memberi mereka prop untuk membunyikan setiap bit sebaik AirPods Pro asal, selagi anda berada di lokasi yang agak tenang (bentuk belakang separa terbuka mereka tidak mempunyai pembatalan bunyi pasif yang sangat baik). Apabila menentang AirPods Pro generasi ke-2, AirPods 3 masih memegang sendiri, dengan kejelasan dan tindak balas bass yang hangat. Tetapi di mana AirPods Pro mendapat kaki di AirPods 3s adalah dengan penambahan ANC, yang membawa tahap pengasingan bunyi yang sangat meningkatkan pengalaman mendengar. Apabila membuat keputusan, ini mungkin yang besar untuk dipertimbangkan.

Selain itu, kedua-dua AirPods 3 dan Pro 2 mempunyai sokongan untuk audio ruang peribadi yang indah dengan penjejakan kepala dan iklan dinamikEQ aptive yang menggunakan mikrofon di fon telinga untuk mengukur telinga anda dan menyesuaikan bunyi agar sesuai. Dari segi bunyi, kami perlu memberikannya kepada AirPods Pro 2, tetapi jika anda tidak keberatan dengan reka bentuk separa terbuka dan kekurangan ANC dalam AirPods 3, anda masih mendapat sepasang fon telinga yang baik.

Pemenang: AirPods Pro 2

Pembatalan dan ketelusan bunyi bising

AirPods Pro melalui telefon.

AirPods Pro generasi pertama adalah AirPods pertama yang menawarkan ANC, ciri yang telah menjadi agak biasa di kalangan fon telinga tanpa wayar yang lebih baik di pasaran. Teknologi ini menggunakan gabungan mikrofon dan perisian untuk menganalisis bunyi bising di luar, dan dengan berkesan membatalkannya menggunakan frekuensi yang sama dan bertentangan. ANC pada AirPods Pro asal adalah baik, tetapi generasi kedua membawanya ke tahap lain dengan pembatalan bunyi senyap yang indah bahawa, dalam kata-kata pengulas kami, sangat dekat dengan Bose QuietComfort Earbuds II yang terbaik dalam kelasnya.

AirPods Pro 2s mendahului permainan sekali lagi dengan penambahan mod Ketelusan Adaptif baharu. Untuk menyegarkan memori anda, mod ketelusan ialah ciri fon telinga yang membolehkan pendengar melaraskan jumlah dunia luar yang mereka mahu dengar — seperti bahaya lalu lintas jika anda keluar berjoging atau berbual dengan rakan sekerja. Ketelusan Adaptif Apple adalah binatang lain, secara aktif mendengar dunia luar dan secara automatik menyesuaikan kelantangan bunyi dan bunyi ke tahap mendengar yang selamat. ia adalah ciri hebat dan AirPods Pro 2s melakukannya dengan baik.

AirPods 3, sebaliknya, tidak mempunyai pembatalan bunyi aktif atau pasif (keupayaan fon telinga untuk mencipta meterai mengasingkan bunyi di saluran telinga) atau mod ketelusan sama sekali. Ini hanyalah kategori yang mereka tidak boleh bertanding. Kesesuaian universal AirPods 3 mungkin mencukupi untuk menyekat beberapa bunyi untuk sesetengah pengguna, tetapi jika pembatalan bunyi, pasif atau aktif, adalah ciri penting untuk anda, AirPods Pro 2 menawarkan ANC dan empat saiz hujung telinga untuk anda pilih.

Pemenang: AirPods Pro 2

Rintangan air

Lelaki memakai AirPods Pro.
Trend Digital

Sejak Apple memperkenalkan AirPods asal, pengguna dan pengulas sama-sama telah menerima hakikat bahawa mereka tidak secara rasmi dapat menangani peluh atau hujan. Apple akhirnya mengubahnya dengan AirPods 3, yang disertakan dengan rintangan air IPX4. Ini adalah penarafan rintangan yang sama yang dimiliki oleh AirPods Pro 2. Ini bermakna anda tidak perlu risau untuk memakainya dalam hujan atau berpeluh.

Walau bagaimanapun, mereka masih tidak kalis air. Anda pasti tidak boleh berenang atau mandi dengan mereka, dan juga membersihkannya harus dilakukan dengan berhati-hati.

Pemenang:Berdiam diri

Hayat bateri

AirPods Pro 2 mengalami kejayaan dalam hal hayat bateri: Fungsi ANC benar-benar boleh memakan hayat bateri, tetapi versi terkini AirPods Pro mendapat sedikit benjolan dalam kuasa. Jika anda menghidupkan ANC, anda hanya mendapat main balik berterusan sehingga enam jam bagi setiap caj. Dengan empat caj penuh dari kes AirPod Pro 2, anda mendapat sehingga 30 jam, yang cukup mengagumkan. Itu dan kes baharu menambah ciri Cari Saya pada kes itu juga.

AirPods 3, sebaliknya, mendapat peningkatan bateri yang besar berbanding model masa lalu dan setanding dengan AirPods Pro 2 sehingga enam jam setiap caj dan 30 jam jumlah masa dengan kes yang dicas sepenuhnya.

Pemenang:Berdiam diri

Kualiti panggilan

Jarang sekali dalam panggilan Zoom hari ini tanpa melihat ramai peserta sukan AirPods ikonik Apple. Apabila bercakap tentang kualiti panggilan, AirPods telah diketahui menunjukkan prestasi yang baik, dengan generasi ketiga mendapat peningkatan pengurangan bunyi dan penambahbaikan ketika mengendalikan angin.

Jika dibandingkan dengan AirPods Pro 2, bagaimanapun, kelebihannya, diramalkan, pergi ke AirPods Pro 2. Petua telinga mengasingkan bunyi mereka adalah satu perkara, tetapi peningkatan terkini terhadap pembatalan bunyi latar belakang telah dengan mudah mengganggu mereka melepasi AirPods 3. Bukan sahaja meterai yang lebih ketat membolehkan anda mendengar panggilan dengan lebih baik, tetapi mikrofon di setiap fon telinga berfungsi dengan pengesanan pertuturan untuk mengurangkan bunyi latar belakang dan mengambil suara anda dengan lebih baik. Sistem bolong AirPods Pro 2 juga berfungsi di sini, membantu mengurangkan bunyi angin untuk panggilan yang lebih senyap.

Pemenang: AirPods Pro 2

Harga

Apple AirPods Pro 2 bersebelahan dengan AirPods Pro generasi pertama.
Apple AirPods Pro generasi pertama (kiri) dan AirPods Pro generasi kedua. Simon Cohen / Trend Digital

AirPods Apple bermula pada $ 129 untuk AirPods generasi kedua (Apple tidak lagi menjual pru pertaman AirPods), dan itu naik kepada $179 untuk AirPods 3, jika anda pergi untuk kes pengecasan wayarles MagSafe ($169 dengan kes kabel Lightning standard). AirPods Pro 2, sebaliknya, berdering pada $ 249, harga yang sama dengan Powerbeats Pro. Mungkin perlu diperhatikan bahawa anda masih boleh mencari AirPods Pro generasi pertama di Amazon dengan harga sekitar $ 195, semasa mereka bertahan.

Kemudian terdapat kos penggantian yang berkaitan dengan masing-masing, sekiranya sesuatu pecah atau hilang. Satu AirPod akan berharga $ 69 untuk menggantikan, manakala AirPods Pro akan menjalankan anda $ 89 yang sejuk setiap satu. Malah kes pengecasan lebih mahal: Ia $69 untuk sarung wayarles AirPods dan $89 untuk sarung wayarles AirPods Pro.

Terdapat banyak sebab untuk harga AirPods Pro 2 yang besar, tetapi tidak syak lagi bahawa jika anda mencari cara yang paling mesra dompet untuk menghidupkan AirPods anda, anda pasti mahukan AirPods 3.

Pemenang: AirPods 3

Kesimpulan

AirPods Pro 2 adalah antara teknologi fon kepala terkini dan terhebat, walaupun anda perlu membayar sekitar $70 lebih untuk semua ciri mereka. Walau bagaimanapun, kami berpendapat perbelanjaan tersebut membuahkan hasil dalam ciri-ciri inovatif seperti ANC, mod ketelusan dan bunyi yang unggul.

Dengan kualiti bunyi yang lebih baik datang kualiti panggilan yang lebih baik, tetapi peningkatan ke AirPods Pro 2 tidak berhenti di situ. Mereka juga lebih sesuai dan berasa lebih selesa kerana petua silikon mereka yang boleh disesuaikan.

AirPods 3 membuat banyak penambahbaikan pada formula AirPods sebelumnya, menariknya lebih dekat bersama-sama. Terdapat sebab kami memanggil AirPods 3, “pautan yang hilang antara AirPods asal dan AirPods Pro” dalam ulasan kami. Mereka adalah langkah besar di luar versi masa lalu AirPods.

Apa yang sebenarnya berlaku semasa memilih, adalah keperluan atau keinginan anda untuk ANC dan bunyi dan rendaman yang lebih baik bahawa ia dan kesesuaian AirPods Pro 2 yang dimeteraikan dapat menyampaikan. Jika anda sanggup dan mampu membayar harga, maka ia tidak perlu dipertimbangkan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_imgspot_img