Apl kawalan ibu bapa terbaik untuk iPhone dan Android

GOLD: US Dollar Hits Supply Zone, What Next?

Here's the latest news from Federal Reserve Chair Jerome Powell. While speaking at a conference in Portugal, Powell expressed optimism about the US economy and decreased the possibility of a recession, stating that the economy has shown resilience and is still growing, albeit at a modest pace. He acknowledged the possibility of a recession but

Gold Price Forecast: XAU/USD resilient despite Fed’s rate hike speculations on solid US data

Gold price regains momentum above $1900 despite increased odds of Fed rate hikes. US economic data underscores robust growth, pushing XAU/USD to test 200-day EMA. Treasury bond yields soar, underpinning projections of higher rates and potential headwinds for Gold demand. Gold price recovers some ground after sliding below the $1900 figure for the first time

Gold Price Forecast: XAU/USD to find a major floor at the 200-DMA of $1,856 – Credit Suisse

The decline in Gold is now on the cusp of Credit Suisse’s target of price and retracement support at $1,900/1,890. The bank analyzes XAU/USD technical outlook. Weekly close below $1,856 to reinforce the longer-term sideways range Gold has declined to our core target of $1,900/1,890 and with the rising 200-DMA seen not far below at

Breaking: ​​​​​​​Gold drops below $1,900 for the first time since mid-March

Stronger-than-expected US economic data boosts the US Dollar across the board. US Treasury yields spike higher, putting pressure on Gold. XAU/USD fell below $1,900/oz, reaching its lowest level in three months. Gold prices tumbled following the release of US economic data. XAU/USD broke below $1,900 for the first time since mid-March and fell to $1,894.

Gold Price Forecast: XAU/USD bears keep control, focus on $1,885 and Fed inflation gauge

Gold Price stays bearish near the lowest levels since March, braces for the second consecutive weekly loss. Hawkish Federal Reserve talks, upbeat United States data underpin US Dollar strength and weigh on XAU/USD. US-China jitters, Germany’s recession fears and fewer accolades for European Central Bank hawks also favor Gold sellers. China’s official PMIs, US PCE

Exciting Gold Price Forecast: XAU/USD stands firm above the $1,900 mark, while all eyes eagerly await the US PCE Price Index for a burst...

Gold price fails to attract any buyers or build on the overnight bounce from a multi-month low. Hawkish major central banks continue to act as a headwind for the non-yielding commodity. The US Dollar stands tall near a two-week high and also contributes to capping the XAU/USD. Investors keenly await the release of the US

Satu aspek baru keibubapaan yang besar pada abad ke-21 adalah mengawasi anak anda di ruang fizikal dan ruang siber. Kanak-kanak kini lebih dalam talian daripada generasi lain sebelum ini, dan walaupun itu menawarkan banyak faedah, terdapat bahaya dan masalah dengan itu juga. Mengawal apa yang anak anda lakukan di internet tidak selalunya mudah, tetapi terdapat pelbagai alat yang boleh anda gunakan untuk menjadikan tugas itu kurang sukar. Apl kawalan ibu bapa ialah cara terbaik untuk memastikan anak anda selamat semasa mereka meluangkan masa dalam talian dan kebanyakannya turut disertakan dengan cara untuk mengesan dan mengehadkan jumlah masa yang diluangkan oleh anak anda pada skrin dan dalam talian.

Terdapat banyak apl kawalan ibu bapa yang tersedia pada Android dan iPhone, jadi bagaimana anda tahu yang mana satu untuk dipercayai? Itulah sebabnya kami telah mengumpulkan senarai ini yang merangkumi pilihan terbina dalam dan perkhidmatan berasaskan langganan yang hebat, supaya anda boleh membuat pilihan yang sesuai untuk anda dan anak-anak anda.

Sila ambil perhatian: Terdapat forum remaja yang berkembang maju dalam talian membincangkan semua cara yang mungkin untuk mengatasi kawalan ibu bapa, ada yang mempunyai taktik yang sangat maju atau licik. Sekiranya anda mengenali remaja, itu tidak sepatutnya mengejutkan anda, tetapi masih ada sesuatu yang perlu disediakan. Semasa memilih apl kawalan ibu bapa, jangan tulis kata laluan atau maklumat log masuk anda (tidak kira seberapa baik anda fikir anda boleh menyembunyikannya). Anda juga mungkin ingin mencipta amaran berita untuk perisian yang anda pilih untuk membantu memerhatikan sebarang kelemahan atau penyelesaian baharu. Sesetengah perisian boleh dipintas dengan set semula telefon, permintaan perkhidmatan pelanggan, dan helah lain yang perlu anda ketahui. Akhirnya, tiada apa yang mengalahkan perbincangan dan pemahaman dengan anak anda, jadi pastikan mereka tahu apa yang mereka disekat dan mengapa.

Aplikasi Kawalan Ibu Bapa Qustodio

Qustodio adalah salah satu aplikasi kawalan ibu bapa semua-dalam-satu terbaik di luar sana, dengan kawalan komprehensif yang boleh ditukar dan diubah agar sesuai dengan kanak-kanak dari sebarang umur. Senarai ciri adalah panjang dan pelbagai, dengan sokongan untuk menyekat kandungan dewasa dan laman web tertentu, dan ia juga akan memberitahu anda jika anak anda cuba mengakses apa-apa dalam senarai yang diharamkan. Permainan dan aplikasi juga boleh disekat; Jika anda hanya mahu menetapkan had masa, anda boleh melakukannya berdasarkan setiap aplikasi atau untuk keseluruhan masa skrin. Ia menghantar laporan 30 hari mengenai aktiviti anak anda dan juga boleh mengesan penggunaan SMS dan panggilan.

Penjejakan GPS adalah satu kemestian, terutamanya untuk kanak-kanak yang lebih muda, dan Qustodio juga mempunyai itu. Ia akan menjejaki kanak-kanak semasa mereka bergerak dan boleh berkongsi lokasi anda jika anda perlu bertemu di suatu tempat. Anda boleh berkongsi akses dengan orang dewasa lain, jadi anda tidak perlu mengendalikan semuanya sendirian. Harga berada di bahagian yang lebih tinggi, dan langganan $ 55 setahun hanya memberi anda pakej asas. Sekiranya anda mahukan semua alat mewah, maka anda akan dikenakan bayaran $ 100 setahun, yang banyak diminta. Walau bagaimanapun, ia adalah salah satu yang terbaik untuk alasan.

Android iOS

Keselamatan Keluarga Microsoft

Satu kemestian jika anda mempunyai Xbox di rumah, apl Keselamatan Keluarga Microsoft menggabungkan keselamatan telefon bimbit dengan keselamatan konsol dan komputer riba menjadi satu kumpulan kecil yang kemas. Apl keluarga Microsoft merangkumi Windows, Android dan Xbox — memberikan anda liputan hampir lengkap dalam satu apl kecil yang kemas. Terdapat sekumpulan lengkap ciri di sini, termasuk penjejakan telefon, pemantauan masa skrin, dan juga laporan memandu (boleh menjadi kejutan buruk jika anda menjejaki kanak-kanak berusia dua tahun). Anda boleh melihat apl atau program yang telah digunakan dan untuk berapa lama, meletakkan sekatan atau had masa pada apl individu dan menetapkan penapis kandungan pada pelayar Edge.

Sebahagian besar aplikasi adalah percuma untuk digunakan, tetapi anda memerlukan langganan untuk mengakses ciri premium. Itu berharga $ 99 setahun, tetapi perlu diingat bahawa bahagian himpunannya dengan keseluruhan langganan Microsoft 365 Family. Ini bermakna ia dilengkapi dengan suite Microsoft Office, storan awan 1TB, perisian antivirus dan banyak lagi. Jika anda telah menggunakan Office, maka ini ialah alat tambahan yang hebat.

Android iOS

Nintendo Switch Kawalan Ibu Bapa

Nintendo Switch adalah salah satu konsol paling popular dengan kanak-kanak, jadi sangat bagus bahawa Nintendo juga menawarkan aplikasi pemantauan ibu bapa. Ini bukan aplikasi pemantauan dan kawalan ibu bapa sepenuhnya, jadi jangan perlakukannya seperti itu. Sebaliknya, ia sebahagian besarnya hanya menawarkan cara untuk menjejaki apa yang dimainkan oleh anak anda pada Suis mereka, menunjukkan kepada anda berapa lama mereka telah menghabiskan masa bermain permainan tertentu, dengan ringkasan harian dan bulanan aktiviti mereka. Sekatan tersedia, dan anda boleh menetapkan had pada jumlah masa bermain setiap kanak-kanak dibenarkan, dengan penggantungan automatik tersedia sebaik sahaja had itu dicapai. Anda juga boleh mengehadkan permainan berdasarkan penilaian umur, jadi mereka tidak akan dapat menyelinap dalam mana-mana permainan bertaraf M semasa anda tidak melihat.

Semua fungsi aplikasi adalah percuma, tetapi ini sangat pelengkap kepada apl berbayar yang lain, kerana ia tidak akan menjejaki lokasi anak anda atau menjejaki aktiviti pada mana-mana peranti lain. Ini pastinya satu untuk ditambahkan pada jadual aplikasi kawalan ibu bapa yang sedia ada dan bukannya penyelesaian semua-dalam-satu.

Android iOS

Masa Skrin Apple

Adakah terdapat alat yang lebih baik daripada yang telah dipasang pada iOS? Apl Masa Skrin Apple mempunyai beberapa ciri kawalan ibu bapa yang cukup bagus terbina dalam, bermakna ini sepatutnya menjadi hentian pertama anda jika anda mencari beberapa kawalan asas. Akses daripada Seting  >Masa Skrin dan pilih Ini Anak Saya [device] Daripada peranti yang anda mahu setkan kawalan.

Anda boleh menetapkan sekatan ke atas muat turun daripada App Store, kandungan dan tingkah laku dalam apl (termasuk pembelian dalam apl). Masa yang dihabiskan menggunakan peranti juga boleh dihadkan, termasuk kawalan untuk apl tertentu. Anda juga boleh menghentikan peranti anak anda daripada dapat meminta kebenaran tertentu, seperti foto dan lokasi. Di bahagian tolak, anda tidak akan mendapat beberapa ciri yang lebih berkuasa yang anda akan dapat pada apl lain, seperti geofencing. Tetapi jika anda tidak terlalu risau tentang perkara itu dan hanya mahu menyekat kandungan dan masa skrin, pilihan percuma Apple adalah pilihan yang kukuh. Oleh kerana ia dibuat oleh Apple, anda hanya akan menemuinya di iOS. Ketahui cara menggunakannya dalam panduan Masa Skrin kami.

Apple

Pautan Keluarga Google

Sama seperti Apple menawarkan alatan sendiri untuk kawalan ibu bapa, begitu juga Google. Tidak seperti Masa Skrin, anda perlu memuat turun Google Family Link, tetapi ia tersedia untuk Android dan iOS. Family Link tidak lagi asas seperti dulu dan kini termasuk pilihan untuk menjejaki lokasi kanak-kanak dan bateri peranti, dan juga termasuk geofencing, jadi anda boleh mendapatkan pemberitahuan apabila kanak-kanak memasuki atau meninggalkan tempat tertentu.

Walaupun ciri-ciri baharu ini hebat, Family Link masih sangat menjurus ke arah memastikan kanak-kanak hanya boleh mengakses kandungan yang sesuai dan memerhatikan berapa banyak masa skrin yang mereka perolehi. Setelah disediakan, anda dapat melihat berapa banyak masa yang telah dibelanjakan oleh setiap kanak-kanak dalam apl dan yang mana mereka telah mengakses dan anda boleh menetapkan had untuk apl individu dan mengehadkan sama ada pembelian dalam apl tersedia atau tidak. Anda juga boleh memutuskan sama ada untuk memeriksa setiap apl yang ingin diperoleh oleh anak anda sebelum mereka memuat turunnya, serta memerhatikan perkara yang mereka tonton di YouTube dan YouTube Kids. Untuk apl percuma, Google Family Link sangat baik.

Android iOS

FamiSafe

Jika anda tidak mahu bergantung pada pilihan Apple atau Google yang agak terhad, maka anda mungkin mempertimbangkan pilihan FamiSafe yang hebat. Ia menawarkan lokasi masa nyata (dengan sejarah), geofences, penyekat aplikasi, jadual, penapis web, laporan aktiviti dan banyak lagi – menjadikannya pilihan all-in yang sangat baik.

Satu ciri yang sangat penting ialah “Monitor YouTube,” yang mengesan video yang mengganggu dan membolehkan anda memantau sejarah tontonan anak anda, dan menyekat video atau saluran daripada ditonton. Ciri lain yang patut dibayar ialah pengesanan foto dan teks yang mencurigakan, yang mengesan foto yang berpotensi eksplisit di galeri anak-anak anda dan kata kunci berisiko daripada carian Google. FamiSafe boleh didapati di hampir setiap peranti yang mungkin anda hantar kepada kanak-kanak, termasuk Android, iOS, macOS, Kindle Amazon, dan juga PC Windows. Pelan bulanan akan dikenakan biaya $ 10 sebulan dan melindungi sehingga lima peranti – atau anda boleh membayar $ 20 setiap suku (sama dengan kira-kira $ 7 sebulan) atau $ 60 setahun (sama dengan $ 5 sebulan) untuk perlindungan sehingga 10 peranti.

Android iOS Kindle

Pakatan Kami

OurPact berfungsi sedikit berbeza daripada kebanyakan yang lain, tetapi sangat mudah untuk dicengkam. Ia membolehkan anda menyekat pemesejan, aplikasi, dan akses internet, dan anda boleh menjadualkan masa skrin. Anda juga boleh menjejaki anak anda, menyediakan geofences untuk mendapatkan makluman masa nyata jika mereka pergi ke suatu tempat yang anda lebih suka mereka tidak dan menerima makluman apabila mereka memasang apl baharu. Maklumat dibentangkan dengan jelas dalam antara muka ibu bapa, jadi anda boleh memutuskan dengan cepat sama ada untuk menjadualkan, memberi, atau menyekat permintaan. Sangat mudah untuk menetapkan jadual yang kompleks untuk hari dan waktu perniagaan yang berbeza dan anda boleh menyekat seluruh kategori apl dan menyekat semua kandungan dewasa/eksplisit pada telefon mereka.

Terdapat tiga peringkat yang tersedia untuk aplikasi ini. Tahap percuma membolehkan anda menetapkan satu jadual dan lima blok dengan geran tanpa had pada satu peranti. $ 7 sebulan memberi anda rancangan premium, yang memberi anda penggunaan ciri standard tanpa had, serta peraturan aplikasi, elaun masa, penapis web, dan banyak lagi, sehingga 20 peranti. Akhirnya, pelan tambah premium memberi anda keupayaan untuk melihat peranti anak anda melalui tontonan jauh juga – dan akan membuat anda kembali $ 10 sebulan. Aplikasi ini tersedia untuk Android dan iOS.

Android iOS

Perdana Keluarga Norton

Norton adalah nama besar dalam bidang perisian antivirus, dan Norton Family Premier adalah program untuk menyekat dan memantau tingkah laku anak-anak anda dalam talian. Family Premier menawarkan pelbagai ciri kepada ibu bapa dan memudahkan anda menguruskan semua pilihan tersebut berkat antara muka yang bersih. Antara ciri Family Premier yang paling terkenal ialah pengawasan webnya yang mantap, yang membolehkan anda menyekat laman web sepenuhnya atau hanya menyimpan log laman web yang dilawati.

Anda juga boleh menetapkan Norton untuk mengeluarkan amaran untuk laman web yang mungkin tidak mahu anda haramkan tetapi lebih suka anak-anak anda berhati-hati — sebagai contoh, anda mungkin ingin menghalang mereka daripada menghabiskan sepanjang masa melayari meme di Reddit. Norton juga membolehkan anda menetapkan had masa, menutup peranti pada waktu tertentu siang atau malam, dan terdapat penyekatan apl juga. Malangnya, ia tidak selalu berfungsi dengan betul mengikut banyak ulasan di App Store dan Play Store. Versi iOS adalah terhad dan apl Android tidak lagi membenarkan anda menyekat panggilan atau memantau mesej teks.

Ia berharga $ 50 setahun, tetapi ia tidak mengehadkan bilangan peranti yang boleh anda miliki pada akaun, jadi hanya pasangkannya pada mana-mana peranti iOS atau Android (atau desktop Windows) yang digunakan oleh anak-anak anda.

Android iOS

Kanak-kanak Selamat Kaspersky

Terdapat banyak pilihan antivirus mudah alih dengan kawalan ibu bapa yang baik juga, seperti yang ditunjukkan oleh Kaspersky Safe Kids. Apl perlindungan kanak-kanak ini mempunyai semua yang diinginkan oleh ibu bapa yang prihatin, seperti alat pengurusan dan pemantauan masa skrin, pemeriksa tahap bateri dan kawalan aktiviti Facebook. Ia juga memberi anda keupayaan untuk melihat lokasi kanak-kanak dalam masa nyata, serta geofencing. Ibu bapa boleh menyekat tapak, apl dan permainan yang tidak sesuai, dan ia mempunyai pilihan yang disyorkan bergantung pada umur anak anda, supaya anda perlahan-lahan boleh melonggarkan sekatan apabila anak anda semakin tua. Anda juga boleh mendaftar untuk petua dari psikoanalis kanak-kanak untuk bimbingan melalui situasi yang lebih mencabar.

Beberapa ciri tersedia secara percuma, tetapi jika anda ingin mendapatkan segala-galanya, maka anda perlu melanggan Premium. Syukurlah, Kaspersky Safe Kids adalah salah satu pilihan antivirus yang paling murah dalam senarai ini, dengan harga bermula dari $ 21 setiap peranti setiap tahun. Sudah tentu, kos menambah jika anda memuat turunnya ke sekumpulan peranti yang berbeza, tetapi ia adalah pilihan yang boleh dipercayai dan kos efektif jika anda hanya memerlukannya pada satu. Sekiranya anda mahukan lebih banyak peranti yang dilindungi, pertimbangkan pakej dengan Kaspersky Premium yang dilancarkan juga, kerana itu melindungi sehingga lima peranti sekaligus.

Android iOS

Kidslox

Kidslox ialah apl kawalan ibu bapa yang serasi dengan Android dan iOS yang membolehkan ibu bapa menyekat iKandungan nAppropriate (apl dan tapak web) pada sehingga 10 peranti. Aplikasi ini membolehkan anda mengawal berapa banyak masa yang dibelanjakan oleh anak anda pada telefon mereka setiap hari, supaya anda boleh menghalang mereka daripada menatal melalui media sosial apabila mereka perlu melakukan kerja rumah.

Pelbagai mod membolehkan anda menukar daripada Mod Ibu Bapa tanpa had kepada Mod Kanak-kanak tersuai atau Mod Lockdown yang sangat terhad. Ia juga menjejaki lokasi anak anda melalui peranti mereka, jadi anda sentiasa tahu di mana mereka berada. Apabila anda mula-mula mendaftar untuk Kidslox, mereka memberi anda percubaan percuma yang singkat. Setelah percubaan tamat, harganya $ 6 sebulan, bergantung pada peranti anda. Sekiranya anda lebih suka, anda boleh memilih pilihan pembayaran seumur hidup $ 100 yang menjimatkan wang. Secara keseluruhan, aplikasi ini mudah digunakan dan disediakan. Hanya ambil perhatian bahawa anda perlu memuat turunnya di setiap aplikasi yang ingin anda kendalikan.

Android iOS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_imgspot_img